Dan Auerbach og Patrick Carney i The Black Keys, og deres produsent Danger Mouse saksøker både Pizza Hut, og den amerikanske maskinvare- kjeden Home Depot for at de begge skal ha brukt låter fra deres siste album El Camino uten tillatelse.

Pizza Hut skal ha brukt store deler av Gold On The Ceiling i deres reklamefilm for Cheesy Bites Pizza, mens Home Depot skal ha brukt Lonely Boy i en reklame for elektrisk verktøy.

Auerbach og Carney skal ifølge dem selv tidligere ha sendt inn brev til begge kjedene for å få dem til å slutte å sende reklamene, men siden dette ikke ga noe resultat har de nå gått rettens vei. The Black Keys krever at både Pizza Hut og Home Depot skal slutte å sende reklamefilmene, i tillegg til at de gir bandet en finansiell erstatning.

The Black Keys legger nå ut på sommerturné, og du kan se de på Øya- festivalen i august. Bandet har også utalt seg i et intervju med bladet Rolling Stone at de mest sannsynlig kommer til å starte arbeidet rundt deres neste album i juli i år, men når denne plata blir gitt ut er usikkert på grunn av bandets travle turné- sommer/høst.

The Black Keys på nett