I dag kunne Momentium, firmaet som står bak festivalene Midtsommerjazz, Sommerfesten på Giske og Jugendfest, presentere det britiske bandet The Prodigy til sistnevnte festival. Bandet vil stå på scenen på Color Line Stadion i Ålesund torsdag 16. august.

Samme dag skulle egentlig bandet stått på scenen i Bergen under Bergen Calling, men det arrangementet har blitt avlyst. I følge Bergens Tidende ble konserten med The Prodigy avlyst fordi Bergen Live ikke klarte å finne en til to andre band/artister som hadde fungert sammen med britene.

The Prodigy trenger neppe noen stor introduksjon for de fleste, for med låter som blant andre Breathe, Firestarter, Poison og Smack My Bitch Up ble dem ett av 90- og 2000-tallets aller største band. Senest for to år siden var de på toppen av plakaten til Roskildefestivalen. Til nå har de gitt ut fem plater, og det sjette er i følge rapportene på vei i løpet av 2012. I tillegg har Q Magazine The Prodigy inne på sin liste over 50 band man bare må se live før man dør.

I sommer kan man se The Prodigy på Jugendfest i Ålesund torsdag 16. august, og under Parken-festivalen i Bodø lørdag 18. august.

Se The Prodigy spille under Invaders Must Die fra Roskildefestivalen 2010.


Les mer om Jugendfest her

Les mer om Parkenfestivalen her