De som har hatt gleden av å se Youth Pictures of Florence Henderson live i løpet av det siste året har allerede fått med seg at de har tatt et kraftig steg fra den renere post-rocken til å bli et imponerende sterkt emo-band. Nå har de også blitt innlemmet i et fornemt selskap av likesinnede som Into It. Over It, Football, Etc., Empire! Empire! (I Was a Lonely Estate), Joie de Vivre og Moving Mountains. De to sistnevnte har også hver for seg delt scene med Youth Pictures tidligere i sommer, henholdsvis på Byggeklossen og under en minneverdig konsert på Sandermosen togstasjon. Alle disse utgis på det anerkjente selskapet Count Your Lucky Stars Records, som nylig annonserte at de slipper Youth Pictures of Florence Hendersons nye EP senere i sommer.

EP-en utgis også via det fremadstormende norske labelet Siste Sukk Tapes and Records, og kan allerede forhåndsbestilles på svart eller blå 10” vinyl. Den inneholder fire låter, deriblant live-favoritten All I Remember is Punk Rock og en hyllest til TLCs nittitallsslager Waterfalls, og har fått tittelen Small Changes We Hardly Notice.

Youth Pictures of Florence Henderson har fortsatt solide elementer av post-rock, men fortsetter i stor grad emo-flørtingen man hørte tendenser til på det kritikerroste selvtitulerte albumet fra 2010. Small Changes We Hardly Notice er forhåpentligvis i salg på Mir-konserten under årets klubbdag på Øyafestivalen. EP-en kan allerede nå streames i sin helhet via Alternative Press.

Trackliste:
1. All I Remember is Punk Rock
2. Hearts & Consequence
3. But Now You Know
4. Swim Team Philosopher


Youth Pictures of Florence Henderson på nett