Promotering av nye album i musikkverdenen har tatt mange forskjellige former de siste årene som følge av musikkbransjens situasjon i vår tid. For å nevne noen kreative Norske promoteringsmåter det siste året kan jeg i skrivende stund nevne Moddis hjemmekonsertkonsept i promoteringen av Set The House On Fire, hvor ba facebook-fansen om å sende bilder av stuene sine. Han valgte så ut en del leiligheter som fikk besøk av artisten for en liten intimkonsert. Flere småbygder og land fikk besøk av den norske singer/songwriteren fra Senja. Det norske Jærenbandet Skambankt utlovet gratis LP-versjoner av deres nye plate Sirene til alle fans som sendte inn gamle guitar hero-gitarer. Plastikkgitarene ble nemlig smeltet og omgjort til LP-plater. Miljøvennelig såvel som genialt. Lars Vaular fikk designet en hjemmeside hvor han med jevne mellomrom før lanseringen av 1001 Hjem holdt fansen engasjert med nytt materiale. Fra tid til annen kunne man delta i konkurranser hvor de som fant låtene hans først kunne vinne alt fra t-skjorter til signerte versjoner av CDen. Låtene ble gjemt på ulike steder og i ulike landskaper på hans nettsted; et nettsted som var en digital bildeversjon av selvvalgte steder i Bergen.

Dette er bare et fåtall av kreative promoteringsløsninger i senere tid, men man ser en tendens til at artistene i større grad må konkurrere om fansens engasjement og i enda større grad gi de en inkluderingsfølse. Sharon Van Etten kommer neste måned med sitt 4. album, som har fått navnet Are We There?. I den sammenheng skrev The New Yorker en lang og dyptgående artikkel om sangeren. Under intervjuet spilte artisten en tidligere ukjent låt fra sin kommende plate i sin egen leilighet. Akustisk og privat; filmet mens hun spiller låten I Love You But I'm Lost på pianoet hun har stående i eget hjem. Nok et eksempel på at dagens artister i større grad beskjærer distansen mellom artisten og fansen. Denne trenden i musikkbransjen er i høyeste grad interessant sett fra fansens perspektiv og er nok noe vi vil se mer av i årene fremover.

Om du er interessert i å høre Sharon Van Etten spille en akustisk versjon av I Love You but I'm Lost kan du gjøre det her:


Are We There? har utgivelsesdato 27. Mai og for de som liker det de hører er det verdt å nevne at Van Etten skal spille på årets Øya-festival.