Tidligere i dag ble det klart at det er den franske DJ-en David Guetta som headliner årets Jugendfest, og han vil by opp til dans fredag 22. august.

Dette skriver festivalen selv om dagens slipp:

Jugendfest henter sin største artist noen sinne. Verdensstjernen David Guetta gjør sin eneste konsert i Norge i år på Color Line Stadion fredag 22. august.

David Guetta har gjort dj’ene til popstjerner på lik linje med band og artister. Med flere millioner solgte soloalbum og medvirkning på hitene til en imponerende rekke artister, har Guetta etablert seg som en av de største artistene og produsentene i verden.

De siste årene har flere store internasjonale artister gjestet Jugendfest, men ingen har vært i nærheten av storheten til Guetta når det kommer til antall hiter, størrelsen på sceneshow og den magiske publikumstekken. Artisten som lenge var en nattklubbhemmelighet har blitt til en multiplatinaselgende og prisvinnende artist med høy eksplosjonsfare. -”Klart vi er stolte. Vi har jobbet i tre år med å få til dette. Han skal etter planen slippe nytt album i august, så dette er perfekt timing”, sier festivalsjef Ante Giskeødegård.

I tillegg til å gi ut egen musikk har David Guetta bidratt som produsent og gjesteartist for artister som Rihanna, Lady Gaga, David Bowie, One Direction, Snoop Dogg, The Black Eyed Peas, Madonna, 50 Cent, Chris Martin, Pink og mange mange flere. Rekken av suksessfulle artistsamarbeid er lang og imponerende. I 2013 kåret prestisjetunge Billboard Magazine låten “When Love Takes Over”, til beste dancepop-samarbeid gjennom tidene. På denne låten samarbeidet Guetta med Kelly Rowland, og låten fikk enorm oppmerksomhet og fylte dansegulv verden over.

Guetta var den første dj’en som kun i kraft av seg selv fyllte Oslo Spektrum, en av de største norske arenaene. David Guetta regjerer hitlistene og er et trekkplaster folk reiser langt for å se. Interessen for housesjangeren har eksplodert de siste årene og Guetta skal ha mye av æren for dette. “Ingen lager fest som Guetta og hans opptreden under Jugendfest blir festen alle må få med seg uansett hva slags musikalske favoritter de har”, sier festivalsjefen.


Forutenom David Guetta, så kan man også oppleve følgende navn under årets Jugendfest:
- Kvelertak
- Skambankt
- Veronica Maggio
- Highasakite
- Åge & Sambandet
- Alphaville
- Nico & Vinz
- Klingande
- Icona Pop
- CLMD

Les mer på festivalens nettside