- Det er en stor glede og ære for oss å motta denne prisen, spesielt når vi ser hvor mange andre dyktige artister som er nominert. Vi vil rette en stor takk til juryen og alle andre som støtter oss på veien, dette vil gi oss muligheten til å ta norsk musikk enda lengre ut i verden! Tusen takk!

Det sier vinnerene av Bendiksenprisen 2014, Highasakite. Bendiksenprisen er på 100.000,- og skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist. Det er GramArts styre, som selv er artister, som kårer vinneren. Highasakite var i år nominert sammen med artistene Gabrielle, Oslo Ess, Bendik Brænne og Frida Ånnevik. Om prisvinneren sier juryen:

-Årets vinner har gitt oss ny, innovativ og spennende musikk av høy kvalitet, det bør derfor ikke være noen overraskelse av prisen i år går til Highasakite.

Få band makter å være så tilgjengelige uten å ty til åpenbart publikumsfrieri, og i tillegg være så umiddelbare samtidig som at det lekes og eksperimenteres med alt fra låtskriverformler til instrumentering. Det har gjort norske Highasakite til en kritikerfavoritt her hjemme, men enda mer oppsiktsvekkende er resultatene som bandet har oppnådd i utlandet. Et utall opptredener på en rekke av de viktigste internasjonale showcasefestivalene, pluss en haug av de største festivalene, og buzzen dette har medført er ikke til å ta feil av – bandet har gjort seg fortjent tittelen som et av landets mest eksportvennlige band.
I år har bandet turnert i USA og England, Nederland, Tyskland, Danmark og Sverige, og i sommer venter konserter og festivaler i Asia (Hong Kong, Taiwan og Japan), Tyskland, Storbritannia, Danmark, Polen og Norge.Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen. Bendiksenprisen er på 100.000 kroner deles ut for fjerde gang i år.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012) og Monica Heldal (2013)