I dag annonserer Spotify at tjenesten nå har 10 millioner betalende brukere og mer enn 40 millioner aktive brukere i 56 markeder verden over.

Daniel Ek, CEO og gründer av Spotify, ser tilbake på et bra år for musikktjenesten, og er klar for fortsettelsen.
- Vi har hatt et fantastisk år, hvor verden virkelig har omfavnet musikkstrømming. Dette har for vår del bidratt til en vekst fra 20 til 56 markeder, og ti millioner betalende brukere er en viktig milepæl for både Spotify og musikkindustrien generelt. Vi styrker vår posisjon i den digitale musikkverdenen, og fortsetter å holde fokuset på å få hele verdens befolkning til å høre på mer musikk, sier Ek.

Siden Spotifys lansering i 2008 har brukere utformet over 1,5 milliarder spillelister, og hver eneste dag opprettes og oppdateres over fem millioner spillelister verden over.

For å hylle både musikkelskerne og artistene som har gjort det mulig å nå denne milepælen, avslører Spotify nå hvilke artister og låter som har vært de mest populære hos musikktjenesten siden starten:

• Mest streamede artister: Eminem er den mest streamede artisten hos Spotify noensinne, mens Rihanna er den mest streamede kvinnelige artisten. David Guetta er den andre største mannlige artisten, mens Katy Perrys mange hitlåter gjør henne til den nest mest spilte kvinnelige artisten hos musikktjenesten.

• Mest streamede låt: “Wake Me Up” av Avicii er den mest streamede låten noensinne med mer enn 235 millioner avspillinger.

• Mest fulgte artist: David Guetta er den mest fulgte artisten på Spotify med mer enn fem millioner følgere.

• Måneden som har gått: Spotifys «Top 100 Pop Tracks» var den mest streamede spillelisten, mens Clean Bandit feat. Jess Glynne med “Rather Be” var den mest spilte låten i offline-modus.