Her kommer andre slippet til Perfect Sounds Forever sin klubbfestival som finner sted på ulike venues i Bergen i september!

- Vi ønsker å presentere musikk innen for en rekke sjangre, og nettopp det kommer i dette slippet her, i fra flygelkonserter med Patrick Wolf og Moonface (Spencer Krug) til de indie/americana/folkrock-influerte singer/songwriterne Damien Jurado og Basia Bulat, og ikke minst en herlig miks av elektronisk støyrock med de albumaktuelle danske favorittene i Sleep Party People, skriver festivalen.

Patrick Wolf (UK), 3.september, venue TBA
«One day the mainstream is going to claim him» proklamerer Drowned in Sound, «but for now he’s still the prince of the misfits and the martyrs, the waifs and the strays…». Han er en smått plaget sjel, kunstneren og artisten Patrick Wolf. Og i den unge alder av 29 har han allerede i lang tid beveget med små innblikk fra sitt liv, fortalt gjennom majestetisk poesi kledd i de dystreste og vakreste toner.

Patrick Wolf er både ukonvensjonell og ukritisk i sin lefling med akustisk og elektronisk musikk. I dette landskapet av indietronica, folktronica og barokk-pop har Wolfs kreasjon satt toner til selv den mest hardbarkedes innerste sjelsliv, og åpnet dører til emosjoner man ikke visste eksisterte. Og hele tiden har han har vært ytterst ærlig. Han traff en nerve med «Lycantrophy» i 2003, og har siden beriket oss med utilslørte bekjennelser gjennom en håndfull album. Nå nærmer han seg 30 – og som seg hør og bør når 20-årene er forbi – tar også han et oppgjør. Og denne gangen i en helt ny drakt. Årets «Sundark and Riverlight» er hans tilbakeblikk på livet og karrieren så langt, kanalisert gjennom beundrede juveler fra ti år som fremragende artist. Låtene er de samme gamle, men nå strippet for elektronika og dyrket frem som akustiske mesterstykker av strykere, ukuleler og Wolfs såre og kraftfulle vokal.
Dette har resultert i en blottet og mer naken Wolf, der han fremstår skjørere, ærligere og mer bevegende en noensinne. Og slike majestetiske kreasjoner fortjener sin plass i det helligste. Når Patrick Wolf 3.september fremfører sin rite akustisk i Bergen vil knapt et øye være tørt og knapt en sjel stå uberørt. Alt i ytterste andektighet.


Damien Jurado (US), 4.september, Landmark
Singer/songwriteren fra Seattle har gitt ut plater siden midten av 90-tallet, og har en særs kritikerrost og hyllet diskografi bak seg. Musikalsk hører han hjemme i indielandskapet, og tross sin relativt unge alder har han allerede rukket å gi ut hele elleve album! Det var muligens først på ”Saint Bartlett” fra 2010 folk virkelig begynte å få øynene opp for Damien Jurado. I hvert fall i Norge.
Den produktive fyren fulgte opp med feiende flotte ”Maraqopa” i 2012, og tidligere i år kom jaggu ”Brothers and Sisters of the Eternal Son”. Fellestrekket med de tre nevnte skivene (i tillegg til at de er latterlig bra) er at de er produsert av Richard Swift (The Shins m.m.).


Det nye albumet har fått 5/6 i VG: "Kombinasjonen av Swifts metalliske klang, krystallsyke synther, pussige latinoperk og den store mannens såre stemme gjør dette til americana fra en ny dimensjon".

AllMusic ga det 4/5: ”This album continues the colorful and reaching work of the albums that preceded it, and if this pairing of Swift's deft production and Jurado's risk-taking songwriting continues, even greater things are on the horizon than these already gorgeous songs”.


Moonface (CAN), 3.september, venue TBA

Moonface er soloprosjektet til den canadiske multiinstrumentalisten og låtskriveren Spencer Krug.Han har de siste elleve åra vært involvert i sju ulike bandprosjekt innenfor den litt upresise indie-/alternativrocksjangeren med Wolf Parade og Sunset Rubdown som de mest kjente prosjektene. Siden 2010 har han konsentrert seg mest om Moonface. Krug gir ut plater stort sett hvert år, og flere har havnet i årets album-kategorien. «Julia With Blue Jeans On» er Krugs siste bidrag til kritikertopplistene.
Den storslåtte stemmen er kun akkompagnert av et piano, men dette danner likevel et helstøpt lydbilde. De ti låtene varierer i intensitet, de er stort sett harmoniske og har melodiøse parti som iblant dukker opp som uimotståelige overraskelse


Basia Bulat (CAN), 23.august, Landmark PSF#4 preparty
Basia Bulat fikk endelig sitt store gjennombrudd i Canada med fjorårets supre album "Tall Tall Shadow". Hun har vært på norgesbesøk mange ganger, og blitt veldig glad i Bergen og Oslo. Derfor har hun passet på å klemme inn enda et besøk allerede 23.august, da ho er en av artistene som skal spille på PSF#4 sin forfest på Landmark!


Sleep Party People (DK), 6.september, Landmark
Sleep Party People er en av Danmarks mest markante og populære indieartister. Multiinstrumentalisten Brian Batz og hans musikalske alter-ego inviterer oss på en reise inn i en verden full av både indre mørke og utenomjordisk lykke. Inspirert av artister som Cocteau Twins, Portishead, My Bloody Valentine og Flaming Lips manøvrerer Brian sangene sine gjennom landskap som er eterisk, solfylt og kaleidoskopisk, men med et tydelig mørke luskende i vannskorpa. Dystopisk eksapisme sammen med drømmende atmosfærer.
Sleep Party People har siden starten i 2010 gitt ut to kritikerroste album, spilt utallige konserter i alle verdenshjørner og etablert seg selv som et av de mest spennende og interessante bandene i Europa. Kombinasjonen av massiv turnering og deilige album har gitt Sleep Party People et særdeles lojalt publikum over hele verden.