Wolf Alice er et relativt nytt band i det britiske musikkmiljøet. Bandet ble opprinnelig startet som et soloprosjekt av vokalist Ellie Rowsell, men består i dag av totalt fire medlemmer. Bandet, som har sine røtter i London, har hittil gitt ut EPen Blush i tillegg til noen singler. Deres etterlengtede debutalbumet ser det ut til at fansen må vente enda litt til på, men en ny EP er i hvert fall ute på nett. Creature Songs er tittelen på det nyeste tilskuddet i bandets diskografi. EP-en inneholder de fire sangene Moaning Lisa Smile, Storms, Heavenly Creatures og We're not the same. Som ved tidligere utgivelser, eksprimenterer de også her med forskjellige lydbilder.

Musikkritikere trekker ofte paraleller mellom Wolf Alice og den alternative musikkscenen på starten av nittitallet, særlig grunge og shoegaze. I tillegg kan man finne klare elementer fra både folk og indie. Selv definerer bandet seg som "rocky pop".

Hør Creature Songs her:


EPen kommer ut i digitalt format 26. Mai og kan forhåndsbestilles på iTunes. Om man er interessert i å eie EPen fysisk, har bandet trykket opp et begrenset antall på 500, som vil komme ut 2. Juni og kan forhåndsbestilles via deres facebookside.