Det er ikke bare på dag og kveldstid Øyafestivalen skaper liv i Oslo. Etter at Tøyenparken stenger fortsetter festen på diverse klubber og scener i Oslo sentrum, og en av disse er Crossroad Club som i dag slapp et meget sterkt Øyanatt program:


Onsdag 6. august 2014:

Lee Bains III & The Glory Fires (US)

Lee Bains III & The Glory Fires har nettopp signert en platekontrakt med Sub Pop Records og deres neste plate ‘Dereconstructed’ er ikke noe annet enn ‘pure fucking heaven’. Bandet kommer fra Alabama og de spiller rock med inspirasjonen fra sørstatene, de har energien og holdningene til et punkband og tekstene er personlige og intelligente.



Torsdag 7. august 2014

Circa Waves (UK)

Her på Musikknyheter kunne man for første gang lese om Circa Waves i oktober 2013. De er et indierockband fra Liverpool som gikk fra å være totalt ukjent til radiostjerner på seks måneder. Deres melodiske rockesound er tungt inspirert The Strokes og bandet blir ofte sammenlignet med The Vaccines. BBC DJ Zane Lowe kalte deres første singel for ‘’The hottest record in the world’’, så dette er et band alle burde holde øynene åpne for.



Fredag 8. august 2014

Mugison (IS)

Mugison har lenge vært en favoritt her hos oss, og vi har fler ganger skrevet om hans uforglemmelige konserter, blant annet på by:Larm 2012, og Iceland Airwaves. Fiskeren Mugison, som når han ikke fisker eller spiller egen musikk setter opp store festivaler i hjemlandet Island, har en musikk har blitt beskrevet som schizofren. Det kan minne om Julio Iglesias, Led Zeppelin og Daft Punk gjennom en dårlig telefonlinje. Musikken varierer fra rolig laptoppop til tung prangende bluesrock. Mugison har turnert med alt fra Queens Of The Stone Age, Of Monsters and Men og Four Tet.



Lørdag 9. august 2014

Boogarins (BR)

Brasilianske Boogarins spiller noe så fantastisk som tropicalia-psych. De henter inspirasjon fra ‘‘the sunny weirdness of the ’60’s’’, tropicaliapop og blander det med den skitne delen av DIY-generasjonen. Før de i det hele tatt hadde et navn hadde de spilt inn masse låter som fikk folk fra verden rundt til å gå bananas. Boogarins må man enkelt og greit oppleve!



OM ØYANATT: Øyanatt er konserter og klubbkonsepter rundt omkring i Oslo sentrum etter at Tøyenparken stenger 23.00. Dette er altså en glimrende mulighet til å ta med seg den gode festivalstemninga inn i byen etterpå. Øyanatt lages i samarbeid med de beste arrangørene og klubbene i Oslo. Grunnet varierende forutsetninger og behovet for at arrangørene skal få disse konsertene/klubbkonseptene til å gå rundt på egenhånd, gjør det ikke mulig å inkludere Øyanatt i festivalpasset. Gyldig Øya-billett til den aktuelle dagen (evt ukespass) gir rabatt på Øyanatt-arrangement.

(Artikkelfoto: Alyssa Nilsen)