Sommerøya Elektronika Festival feirer sitt femårs-jubileum 20.-21.juni i år. De har gjort noen grep, som skal gjøre årets festival enda bedre enn tidligere.

Festivalen har tidligere holdt til på Langøyene, men flyttet i fjor inn til byen og bosatte seg på Sukkerbiten bak operaen. Fjorårets festival varte kun en enkelt dag. Man kjørte gratis inngang, og festivalen ble arrangert i ekte, norsk dugnadsånd hvor alle artistene stilte opp gratis. I år koster festivalpasset noen hundrelapper, men dette er penger som utelukkende brukes til bookinger og andre ting som skal gjøre årets festival bedre enn tidligere.

Sommerøya ønsker også å kombinere kunst og elektronika i samme festival, og Sukkerbiten vil i år dekkes av ulik gatekunst, live kunst, utstillinger, utøvende kunst og digital kunst.
Primært ønsker Sommerøya å fronte norske elektroniske artister, men i år flyr de også inn noen store artister fra utlandet.

På fredagen kommer Terry, houselegenden som har snudd mange dansegulv på hodet med A Day In The Life. I tillegg har han jobbet med artister som SNAP, Annie Lennox, George Michael, Bjork, The Cardigans og Garbage.

Fritz Kalkbrenner spiller på lørdag. Han skal sørge for at festivalpublikummet går fra festivalen med en god følelse, og kanskje litt slitne danseføtter. Fritz slo gjennom med sitt debutalbum Here Gone Tomorrow i 2010, et av de fem mest hørte album noensinne på iTunes.

Av de norske som kommer vil det være verdt å nevne Of Norway, som slapp sitt debutalbum i forrige uke, Diskjokke, Skatebård, Side Brok, Mathias Stubø, Jarle Bråthen, Kasket Club, Innuro, Foreground Set, Rytmeklubben, Funkin Matt og Kohib.