Ventetiden er over. Klokken 17 i dag åpnes slusene til Roskildes hovedområde, der artister som OutKast, Lykke Li, og legendariske The Rolling Stones skal opptre. Men før Warm-Upen fikk takke for seg i år sørget alle for å pøse på med alt kruttet de hadde i går.

Dagens musikk
Bergensbølgen er fremdeles sterk. I hvert fall hvis man tar Bloody Beach inn i betraktning. Med deres sykt livlige vokalist, ikledd rufsete skjegg og burgunderrød kjole, blandet med eksotiske og sommerlige toner, fikk man både i pose og sekk med deres opptreden på Rising-scenen. Oslo/Berlin-duoen Bloksberg sørget for å rilleriste Apollo Countdown-folket i andre ende av leiren, og endte opp med å fiske inn flere og flere publikumere til scenefronten.

Tidligere på dagen gav Shadow Shadow oss sommerdøsig synthpop, som føltes øm og nostalgisk. Ikke dagens beste opptreden, men bra nok til at jeg vil sjekke ut mer fra denne svenskegruppen. Og når skumringen bredte seg over Roskilde, ble det bekmørk miks av black metal og grindcore på Rising med Hexis. Mens de tok seg av headbanginga, tok Slick Shoota ansvaret for partyfolket med blytung bass og kjappe beats.

På campen
Det er liten tvil om hva som var dagens høydepunkt utenom Bloody Beach. Camp Crazy Legs stod for tønner stappa med såpe og vann, og lagde et heidundrende skumparty midt i Dream City. Mange euforiske mennesker hopet seg opp for begivenheten, der de både dansa og sklei, mens nysgjerrige tilskuere observerte fra sidelinjen. I Relax City gikk den dagslige dagen derpå-yogaen sin gang, og både skating - og streetdance-workshops i Street City. Noe for alle og enhver, med andre ord.

I og med at det var årets siste warm-up-dag, er det klart at det beste partykruttet ble spart til slutt. Danske Faustix sørget for at «oppvarmingsscena» Apollo Countdown like gjerne kunne vært en hovedscene, med beisende lyd, flammende lys, og en horde av festivalglade mennesker. I Street City var det lignende tendenser, der folk hadde hopet seg opp i skateparken for å vrikke til ELOQ + Kidd + JonasForFanden.

I kveld returnerer The Rolling Stones til sin gamle scene på Roskilde. Det blir forhåpentligvis en gledelig gjenforening.

Se bildegalleri fra dagen under: