Det Akademiske Kvarter er i full gang med å booke artister til å fylle konsertprogrammet for høstsemesteret. Første band ut er Razika. Razika spiller på Kvarteret torsdag 21. august.

Razika består av Marie Amdam (vokal og gitar), Marie Moe (bass), Maria Råkil (gitar) og Embla Karidotter (trommer), alle årgang 1991, og de spiller heftig og energisk ska-pop-rock. Razika er sterkt påvirket av de bergensbaserte bandene The Aller Værste, Gjennomslag og Program 81. Etter gjennombruddet med debutalbumet Program 91, har det stort sett bare gått en vei for bandet, oppover.

En knapp uke senere, torsdag 28. august, er det duket for nytt besøk på Kvarteret, da med stavangerske Slutface som headlinere. Slutface spiller skitten indieskranglete pop-rock. Som et sintere Wombats eller et mer funky Savages blander de britisk pop-rock og New-Wave, legger til en dose amerikansk vestkyst-garage og blir dermed den perfekte oppvarmingen til søndagens fylleangst.

Jenta og de tre guttene mellom 17 og 20 skriver låter om realistisk forelskelse, 80-tallsidoler og dårlige fester akkompagnert av disco-beats, skranglegitar og en mer funky bass enn deres pop-punk personlighet ville tilsagt. Bandnavnet kommer etter sigende av et ønske om å sette kvinners posisjon som objekter fremfor artister i musikkindustrien på spissen.

Som oppvarmere får Slutface med seg Shakanaka. Bergensbandet er egg og toggi, trommer og gitar - skranglete pop. Jack White og Noel Gallaghers hemmelige, dumme kjærlighetsbarn. Det eneste Shakanaka vil er å spille musikk dagen lang, fra solen står opp, til månen står opp. Med strålende kritikk og terningkast 6 i snitt, overrasket derfor Shakanaka alle da de varmet opp for Oasis på Øyanatts mellomste scene. Shakanaka er allerede booket til Tysklands svar på by:larm i mars 2015, men tar seg tid til å holde konsert i Bergen først.