Fjorårets Oslo Psych Fest, den første i rekken, ble en såpass stor suksess at ildsjelene arrangerer en ny festival i år. Torsdag 4., fredag 5. og lørdag 6. september er det duket for psykedelisk musikk på Vulkan Arena og Pokalen i hovedstaden. Ben Sand i Oslo Psych Fest ser frem til tre dager med konserter og glade konsertgjengere.

- Vi jobbet nesten ett år i forveien med fjorårets festival og gikk akkurat i null. En del utfordringer var det ved å arrangere festivalen for første gang, men konsertene etablerte oppmerksomhet rundt psych-musikk, kanskje fra folk som normalt ikke er opptatt av denne sjangeren. Det var mer enn vi kunne håpe på, sier Sand til Musikknyheter.no.

- Vi fikk svært positive tilbakemeldinger fra publikum og musikere, legger han til.

Den største endringen i år, mener Sand er økt publikumskapasitet.

- Vi går fra 150 til 700 ved å benytte Vulkan Arena og Pokalen. Vi ønsket to scener og fordi vi har booket Ulver, Kåre & The Cavemen og Hawkind ble det behov for større plass.

- Det øker potensialet, men også mulighetene for nye utfordringer, påpeker han.

Selv om Oslo Psych Fest er mindre, lar festivalen seg inspirere av psych-festivalene i Austin og Liverpool.

- Vi har ikke noe formelt samarbeid med disse festivalene, men de er støttende og vi deler noen band, sier Sand som likevel håper festivalen i Oslo blir et fremtidig arrangement:

- Ja, men vi har lovet oss selv å ta det stegvis. Vi får se hvordan det går i år.

Sand er klar på at Oslo egentlig ikke trenger en ny festival, men mener samtidig at den økende interessen for psykedelisk musikk gjør det aktuelt å etablere en.

- I bunn og grunn ville vi bare arrangere en festival. Dessuten blir stadig flere oppmerksomme på denne typen musikk og mange av de store bandene spiller allerede i Oslo. Så vi tenkte, hvorfor ikke.

- Men noen sponsorer har vi ikke. Heller ikke det offentlige bidrar. Det er sikkert fordi vi ikke har jazz i tittelen, undrer han.

Av flere spennende navn på plakaten, trekker Sand spesielt frem White Hills, Holy Wave og selvsagt Hawkwind og Kåre & The Cavemen. Det er bare å skaffe seg billetter.

- Ja, på Billettservice. Det er også festivalpass tilgjengelig. Men ikke glem oppvarmingen på Revolver lørdag 30. august med Maribel og The Low Frequency In Stereo på nachspielet 7. september. Kom tidlig, digg alle bandene og bli overrasket, oppfordrer Sand.

Sjekk ut denne videoen fra NAAM, som spiller på fredag sammen med bl.a. Kåre & The Cavemen.



Foto: Julia Naglestad/B13.no

Les mer om Oslo Psych Fest her