Casa Murilo har tilbragt store deler av det siste året i studio, og om nøyaktig én måned er det slippkonsert på selveste Rockefeller! Der har guttene store planer på gang, med forskjellige events i forbindelse med slippet, og en heidundrandes fest for både band og fans.

I tillegg er det i dag nøyaktig to år siden guttene sist sto på Rockefeller, og dette feires med slipp av en dokumentar hvor vi får se forberedelsene til nettopp den konserten (Se den nederst i saken). Vokalist Chris Winfield forteller at de hadde noen studenter som fulgte dem rundt omkring et par uker og filmet alt som skjedde før de slapp sitt forrige album The Rise and Fall:

- De gjorde en god jobb såvidt jeg husker. Jeg synes det er litt sært å se meg selv på TV så jeg har ikke sett den ordentlig enda. Den har iallfall et flott opptak av en vandrefalk i den!

Winfield forteller videre at forberedelsene til dette albumet går temmelig smertefritt sålangt. Guttene forbereder et splitter nytt show for Rockefeller med nye bandmedlemmer, nye instrumenter og nye låter:

- Dan har til og med skaffet seg en ny hatt og nye briller for denne konserten! Det viktigste er at vi føler oss bra med tanke på den nye skiva vi har laget, så forhåpentligvis er resten lett. Og groovy.

Det nye albumet, "Ignition", slippes 26. september, og dagen kan i følge Winfield ikke komme fort nok. På spørsmål om de har noe som helst nerver eller noen forandringer de vil gjøre i forbindelse med skiva, får vi kontant svar:

- Ingen panikkanfall. Ingen forandringer. Vi har aldri følt oss bedre med tanke på et album, og dette er definitivt et nytt sound for oss. Jeg mener det er en mye mer moden plate enn noe vi har laget før. Men så var det sikkert på tide at vi ble voksne også!

picture

Da vi intervjuet Casa Murilo for første gang i forbindelse med forrige plateslipp for to år siden, fortalte guttene at planen var å slippe ett album i året. Hvorfor tok det så lang tid denne gangen?

- Er det så lenge siden? Shit! Jeg vet ikke, det er jo ikke det mest "straight forward" yrket dette her. Vi har laget albumet helt på egen hånd, uten finansiell hjelp utenfra, så det har vært en lang og tøff vei. Vi har også brukt mye tid på veien siden The Rise And Fall. Etter Norgesturneen dro vi til Bangladesh og India, og så – ganske overraskende – dro vi til Sri Lanka. Tiden flyr. Kanskje hadde vi det bare litt for gøy i studio med "big bad" Bjarne Stensli. Det er alltid morsomt å jobbe med ham.

Casa Murilo er kjent for å finne på små stunts i forbindelse med plateslipp og tilsvarende events, som trikkekonserter, togstasjonkonserter og ikke minst stue-konserter hos fans. Winfield forteller at de elsker å finne nye og uvanlige steder å spille konserter på, og lover at det vil komme noe små overaskelser for hovedkonserten på Rockefeller:

- Vi klør etter å spille en house party-turné igjen, så det kan kan hende vi må gjøre noe slikt før 3. oktober!

Hovedkonserten blir likevel Rockefeller om én måned. Denne konserten blir enda større enn forrige gang, og i tillegg til vanlige konsertbilletter har guttene innført en helt egen golden ticket som fansen kan kjøpe. Winfield forteller at den "gyldne billetten" ikke bare lar deg slippe inn på selve konserten, men vil gi deg masse ekstra bonus-ting før og etter showet:

- Det blir vorspiel før konserten. Mest sannsynlig med snacks. Etter konserten skal vi ha et monsternachspiel, og der får ingen slippe inn uten golden ticket.

Han legger til:

- Det er for tiden også den eneste muligheten man har til å få en t-skjorte med både mitt og Dans fjes på!

Se dokumentaren her:(Alle foto: Geir Dokken)