Wovenhand spiller den eneste konserten i Norge på denne høstturneen på intime Cafe Mono. Sist bandet var i Oslo spilte de på et utsolgt John Dee og overrasket publikum med en langt mer dyster og suggerende konsert enn vi har hørt ved tidligere anledninger. Wovenhand har fortsatt sterke bånd til gospel og den mørke delen av folkrocken, og nevene til yppersteprest David Eugene Edvards er knyttet enda hardere enn før. Vi gleder oss til en kveld med intens og gripende musikk, med innslag av åndelig dramatikk og religiøs kamp som har forenet både gudløse punkere og mørkemenn i en heftig virvelvind av tro, tvil og tung countryinspirert americana.

Bandets siste album; “Refractory Obdurate”, som ble sluppet tidligere i år fikk 8.2 av Pitchfork og 4 av 5 av AllMusic. Stemningen i musikken mørk, dyster og grandiost skummelt. Intense og insisterende melodier bygges på lydlandskap som kunne vært lagd for film. Med kraftfulle og suverene konserter fremstår han som en svovelpredikant foran menigheten.

David Eugene Edwards er frontfiguren i Wovenhand, som han i sin tid startet som et sideprosjekt til det legendariske bandet 16 Horsepower. Da 16 Horsepower ble oppløst i 2005, ble all musikalsk fokus rettet mot Wovenhand, som nå har ti gitt ut 7 album på 12 år.

Cafe Mono lørdag 11.oktober kl. 21:00.
Billetter i salg via www.billettservice.no fra fredag 5. september 2014.

Event på Facebook