Årets Mercury Prize blir delt ut 29. oktober, og i dag ble det klart hvem som er de nominerte kandidatene. Her finner vi mange av den siste tidens kritikeryndlinger, og det er særlig FKA Twigs og duoen Royal Blood som stikker seg frem som favoritter. Sistnevnte har hatt enorm suksess med sin selvtitulerte debutplate, mens FKA Twigs kanskje er lyden av 2014s elektro-RnB i et nøtteskall.

Damon Albarn er også med for første gang siden han trakk sin Gorillaz-nominasjon i 2001, den gang med begrunnelsen at "å vinne vil være som å ha en albatross rundt halsen i all evighet.". Andre nominerte som fort kan havne på topp er rapperen Kate Tempest eller elektronikaartisten East India Youth, begge med fine sjanser for å ta med seg prisen for sine debutplater.

På den andre siden er det noe overraskende at hverken Chvrches eller Wild Beasts er med.

Hele listen er:

Damon Albarn – Everyday Robots
Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow
Anna Calvi – One Breath
East India Youth – Total Strife Forever
FKA twigs – LP1
GoGo Penguin – v2.0
Jungle – Jungle
Nick Mulvey – First Mind
Polar Bear – Each And Every One
Royal Blood – Royal Blood
Kate Tempest – Everybody Down
Young Fathers – Dead

Mercury Prize gis årlig til en artist eller gruppe hvor minst halvpartene av medlemmene er britiske/irske. Den ble gitt ut for første gang i 1992, og har lenge blitt ansett som en av de mer betydningsfulle musikkprisene. I tillegg til heder og ære mottar utøveren også £20 000. Tidligere vinnere er James Blake, The Xx, Arctic Monkeys og (som eneste med to seiere) PJ Harvey.