Etter en vel gjennomført konsert under årets utgave av Bergenfest hvor nytt materiale fikk se dagens lys, var det bare et spørsmål om tid før de skotske veteranene i Simple Minds la ut på ny turné. Nå er det bekreftet at bandet neste år legger ut på en omfattende turné over hele Europa, med blant annet 30 konserter i Storbritannia. Norge er også på turnélisten, og skottene holder intet mindre enn tre konserter i tre utvalgte byer. Onsdag 18. mars kommer Simple Minds til Sentrum Scene i hovedstaden, deretter 19. mars til USF Verftet i Bergen, før oljebyen Stavanger og Stavanger Konserthus får besøk dagen etter.

Siden forrige Norgesbesøk har ikke bandet ligget på latsiden på noen måte. De siste månedene har bandet tilbragt i studio, og 3. november slippes studioalbum nummer 16 i rekken, som har fått navnet Big Music. Bandet har hatt flere endringer i besetningen; vokalist Jim Kerr og gitarist Charlie Burchill er de to eneste som har vært med siden starten; foruten de to grunnleggerne består dagens besetning av langtidstrommis Mel Gaynor, keyboardist Andy Gillespie og bassist Ged Grimes. Ett par splitter nye låter fra Big Music ble spilt live under nevne bergenskonsert, og lover godt foran den kommende turneen, hvor settet vil bestå av både materiale fra det nye albumet, samt udødelige klassikere fra bandets glansdager.

Med låter som Waterfront, Glittering Prize, Someone Somewhere (In Summertime), Alive & Kicking og monsterhiten Dont You (Forget About Me) har Simple Minds vært et av verdens største og viktigste arenarockband siden de på 1980-tallet konkurrerte med sine irske rivaler U2 om å selge ut flest stadioner. Det er med andre ord bare å glede seg til et av verdens beste liveband tar turen nordover neste år.

Billettsalget til samtlige tre konserter starter 26. september.