I dag starter Bonanza-festivalen på Youngstorget i Oslo. Bar Bonanza feirer 5 år i år, og det som må være en av Oslos minste konsertscener, har arrangert godt og vel 150 konserter i sin korte levetid.

Siden baren er høyt verdsatt som springbrett og musikalsk boltreplass for musikere og musikkbransje, var det naturlig for innehaver Kenneth Simonsen å invitere noen av «stamgjestene» til å underholde bursdagsgjestene/publikum under denne overdådige feiringen - og den ambisiøse og solide lineupen har fått mye oppmerksomhet.

Vi ba Kenneth forklare litt mer om det praktiske rundt helgas bursdagsfest;

- Mange gode grunner til å ta turen til Youngstorget i helga. For det første, så får man en fryktelig fet lineup, med hele 6 band pr dag for den nette sum av 825,-
Om man ikke har mulighet til å besøke torget alle 3 dagene, så kan man kjøpe seg et dagspass eller to til 300 lappen torsdag og fredag og til 300 lappen + 90 kr ekstra på lørdagen.

- I tillegg til mye bra musikk, kan man alle tre dagene få kjøpt fårikål i teltet, produsert og solgt av "Fårikål Oslo" eller om man skulle bli veldig fysen på en pølse av ypperste kvalitet, kan man kjøpe dette fra pølsevognen til Wurst, byens øl og pølsesjappe nummer 1!

- Hver kveld vil et stjernelag av våre kvinnelige stamgjester, fremføre et lite linedanceshow for de fremmøtte. Dette gleder vi oss veldig til! Og selvfølgelig vil våre bartendere sørge for at man kan nyte god drikke til det hele, avslutter Simonsen.


Et av bandene som mange gleder seg til å se i helga er Jim Stärk. De er tilbake og skal spille en etterlengtet konsert i Oslo. Vi tok en liten prat med vokalist Einar for en oppdatering.

- Vi spilte vår forrige konsert i Oslo 29. oktober 2012. Tiden etter det har blitt viet låtskriving til andre prosjekter, reising, fisking og familieliv. Bandet har lagt litt på is, men er absolutt ikke avslutta. Gjorde en festivaljobb på Os i sommer og fikk blod på tann.

Forrige album Rainy Love Sounds kom ut i 2011, og vi lurer på om vi kan forvente oss noe nytt studioalbum fra bandet.

- Ja. Når materialet er på plass og det føles naturlig og riktig å gjøre det, sier Einar Stokke Fadnes.

Om konserten på fredag sier Fadnes at de skal by på en god blanding av låter fra alle fem album i et semiakustisk trioformat.

Jim Stärk står på scenen kl. 22.50 på fredag.
El Cuero er en annen gjeng som gleder seg til å feire Bonanza. De framfører debutalbumet fra 2007 i sin helhet, og de forteller:

- Da vi ble spurt om å være med på denne feiringa var det liten tvil om at vi måtte gjøre noe helt utenom det vanlige. Derfor gir vi dere "El Cuero" i sin helhet.

- Den første plata vår fra 2007 betyr selvsagt veldig mye for oss og for de av fansa våre som har vært med siden starten. Finansiert ved hjelp av blodpenger inntjent på The Scotsman pub i Oslo, er plata spilt inn live i studio av et band som aldri hadde spilt live før. Jeg husker det ble drukket relativt mye. Vi tente stearinlys i studioet og søkte etter følelsen i låtene, dreit fullstendig i det tekniske og gav litt faen. Ordentlig hippie-kjør! Og det funka.

- Flere av låtene på plata er livefavoritter den dag i dag, og vi gleder oss enormt mye til å framføre hele albumet fra start til slutt. For første og siste gang i Oslo.

- Bonanza er et av Oslos desidert beste vannhull, og et sted vi i El Cuero besøkte spesielt mye de første årene. Fantastisk herlig atmosfære og fet musikk. Passe trangt på hverdager, over gjennomsnittet kroppslig i helgene. Og med en proff betjening som fra tid til annen har sett seg nødt til å nekte meg servering og kaste meg ut. Men jeg kommer igjen. Og igjen... og igjen, forteller Håvard Takle Ohr i El Cuero.

El Cuero spiller torsdag kl. 22.40.Her er fullstendig program med tidspunkter:

TORSDAG 25. SEPTEMBER:

19:00 Janne Hea
19:45 Torgeir Waldemar
20:30 Michael Krohn akustisk
21:30 Lars Håvard Haugen
22:40 El Cuero
00:10 The Devil & The Almighty Blues


FREDAG 26. SEPTEMBER:

18:30 Big Ole P & Lil Missy
19:25 Vidar Vang
20:30 Anton Ruud I Terapi
21:40 Georgy Sutton & The Window Shoppers
22:50 Jim Stärk
00:10 Comet Kid

LØRDAG 27. SEPTEMBER:

18:00 Västerbron (Swe)
19:10 The Dogs
20:20 The Good The Bad & The Zugly
21:30 OnklP og De Fjerne Slektningene
22:40 Oslo Ess
00:10 Kvelertak

Billetter kjøpes i døra eller på Billettservice.no

Foto: Per Sollerman