Det nye Pink Floyd-albumet fra David Gilmour, Rick Wright og Nick Mason slippes den 10. november og er produsert av David Gilmour, Phil Manzanera, Youth og Andy Jackson.

David Gilmour sier:
“The Endless River har utgangspunkt i musikken som ble laget under 1993's Division Bell session. Vi hørte igjennom over 20 timer med musikk vi tre hadde laget, og plukket ut den delen av musikken vi ønsket å jobbe videre med på dette albumet. I løpet av det siste året har vi spilt inn nye deler av albumet, re-innspillt noen av låtene og generelt brukt studio teknologi til å lage et Pink Floyd album for dette århundre. Siden Rick er borte, og med ham sjansen til noen gang å gjøre dette om igjen, føles det helt riktig å gjennoppta og videreutvikle låtene, og gjøre de til en del av Pink Floyds repertoar."

Nick Mason sier:
“The Endless River er en hyllest til Rick. Jeg tenker at dette albumet er en god måte å beskrive hva han gjorde og stod for, og hvordan hans måte å spille på var hjertet i Pink Floyds sound. Etter å ha hørt igjennom disse sessions, fikk jeg virkelig følelsen av hvilken spesiell musiker han var."

The Endless River er i all hovedsak et instrumentalt album. Albumets eneste vokale spor "Louder Than Words", med ny tekst av Polly Samson, er første single.

Det mektige bildet av en mann som ror på en elv av skyer er laget av Ahmed Emad Eldin, en 18 år gammel egyptisk kunstner. Pink Floyds album covere har for det meste blitt laget av Storm Thorgerson fra Hipgnosis, og disse er nærmest like legendariske som bandets musikk. Da Storm døde i 2013, ble ansvaret for å finne et riktig bilde for konseptet gitt til Aubrey ‘Po’ Powell, Storms partner hos Hipgnosis. Po sier: "Når vi så Ahmed’s bilde ga det umiddelbart et Floydiansk uttrykk. Det er hemmelighetsfullt, men åpent for tolkning, og er et cover som passer utmerket til The Endless River.”

Oppdatert** Låten er foreløpig fjernet fra Internett.

Her er første single fra Pink Floyds kommende album The Endless River (fra radio)