Nick Cave har lenge vært en av de mest fascinerende og gåtefulle figurene i musikk og filmverden. Dokumentaren «20.000 Days on Earth» letter litt på mystikksløret.

I fjor skulle de ukonvensjonelle regissørene Iain Forsyth og Jane Pollard lage promosnutt til albumet «Push The Sky Away». Det de gjorde var så bra, at de kom på en idé. Nick Cave lot seg imponere, og da bestemte seg for at de skulle lage et dokumentar som følger ikonet i 24 timer.

«This day is both more real and less real, more true and less true, more interesting and less interesting than my actual day, depending on how you look at it», sier Nick Cave i dokumentaren.

Resultatet ble et intimt portrett av den kunsteriske prosessen. Om hvordan minner og erfaringer fra fortiden kan forme våre liv. Her får vi observert hans kreative syklus.
I filmen møter vi på noen av de som har inspirert han. Blant annet Warren Ellis, Ray Winstone, tidligere Bad Seeds-medlem, Blixa Bargeld og Kylie Minogue.

«20,000 Days On Earth» hadde premiere tidligere i år på Sundance Film Festival, hvor den vant en rekke utmerkelser. Dokumentaren har norgespremiere 14.november.

Se trailer under:


20,000 Days on Earth (Hjemmeside)
20,000 Days on Earth (Facebook)