By:Larm har i dag sluppet hele 7 hiphop-navn til neste års festival!

Hver oktober møtes en jury som består av noen av norges best trente ører (artister, journalister, plateselskapsrepresentanter etc) ved by:Larms hovedkvarter i Oslo, for å velge hvilke artister som vil være blant juryens utvalgte.

Etter mye jobb har de 20 jurymedlemmene valgt ut artistene som virkelig skiller seg ut. Nye navn på vei opp, som jobber mot et gjennombrudd. Dette året har juryen endt opp med fler hiphop og rap-navn enn noensinne, og har derfor valgt å slippe alle på en gang!

Juryens hiphop-valg for by:Larm 2015 er:

Cezinando, Ivan Ave, Kenneth Engebretsen feat khat/hashish, KUUK, Mats Dawg
, Onge $ushimane & Kobe-wan Kenobi, og Unge Ferrari.


picture

CEZINANDO


Cezinando er en 18-årig rapper og produsent fra Oslo. Han debuterte på den norske hiphop-scenen med albumet “framtid:sanntid”, etter å ha hatt flertallige gjesteopptredener med kjente norske navn som Jaa9 & OnklP, NastyKutt, Big Ice og Raggabalder. De siste tre årene har han bygget en solid fanbase, og nå er han snart klar med sitt andre albu, “Multiskitzo”.


picture

IVAN AVE

Kjent for sitt jazzy sound og introspektive tekster, er Ivan Ave en etablert MC i den norske hiphop-scenen. Internasjonale lyttere oppdager nå hans siste EP “Low Jams”, produsert av Stones Throw-artist Mndsgn, og beskrevet som “an enveloping headnodder that pepper irresistible grooves with vivid double-entendres and exists in the same elusive strata of true school perfection occupied by Nas' debut Illmatic LP”.


picture

KENNETH ENGEBRETSEN feat khat/hashish


Kenneth Engebretsen lagde bølger i den norske rap-undergrunnen med sin 2012-mixtape “Baksiden av medaljen”, og kult hit-videoen “For Groruddalen”, som raskt ble et slags anthem for Øst Oslos drabantbyer. Siden da har Kenneth etablert seg selv som en live-artist man kan regne med, med support-jobber for Action Bronson samt Lars Vaular og Tommy Tee. Han slipper nå sitt fullengder-samarbeid med produksjonsduo Khat/Hashih, som også er DJ'er og “backing band” live.


picture

KUUK

Med grove tekster, dansere og ville scene-outfits, er KUUK en eksplosive, aggressiv og konfronterende live-act, som tilbyr et mørkt og promiskuøst glimt inn i hjernene til de to front-kvinnene. KUUKs live-show ble beskrevet av en musikk-kritiker som “To mean girls playing bass fueled rap that has the power to incite riots should the mood change. Live KUUK is as aggressive and confrontational as any punk band and I hope they stay that way”.


picture

MATS DAWG


Mats Dawg er en rap-artist fra Nord Norge med base i Bergen, side om side med andre medlemmer av indie-labelen NMG/G-huset (Lars Vaular, Store P, Jonas V etc). Hans ut-av-boksen-tekster og brede stemme-spenn har fått rap-entusiaster til å lytte i årevis. Han har skapt seg et navn gjennom mixtaper og samarbeid med label-kompiser samt nordiske rappere som Joddski, Klish, Oter og RSP. “Daogen”-EPen er hans første solo-utgivelse.


picture

$USHI X KOBE


Onge $ushimane og Kobe-wan Kenobi joinet den beryktede trap-gruppa Yoguttene på scenen i 2014 for det som ble sett på som et av høydepunktene under Øyafestivalen av internasjonal media. Rap-scenen i Bergen har vært en innovativ kraft i norsk hiphop de siste årene, og den plutselige regionale berømmelsen til $ushi & Kobe, drevet av energiske liveopptredener og fest-forsterkende trap-låter, indikerer at de er de neste til å gjøre det stort. Kalt “norges neste store eksport”, har de jobbet med produsenter som Kvamkollektivet og Drippin.


picture

UNGE FERRARI

Unge Ferrari, en av de mest spennende norske nykommerne å se opp for i 2015, vokste opp med alt fra Craig David og Usher til G-Unit på stereoen. Med musikken sin planlagger han å ta lytterne høyt og langt inn i verdensrommet ved å kombinere futuristisk 808-beats med melodisk R&B i krysningen mellom hiphop og pop. Han første prosjekt vil bli en kommende EP i samarbeid med JNSMSC/Soul-Division og produsentene Castiel. AxXe og Filip K.

Torsdag 13. november vil by:Larm avsløre de 17 andre artistene til Juryens Utvalgte 2015. Ordinære festivalpass vil være i sagt fra samme dato.