Tove Nilsson, bedre kjent som Tove Lo, bærer videre på den svenske kulturen av skremmende god guiltfree popmusikk, med råe og ærlige tekster. Toves hjerteskjærende elektropop har tatt verden med storm det siste året, hvor hun har debutert med album, spilt utallige showcaser, og har vært på en større turné sammen med Katy Perry.

Lo har alltid hatt visst at det var musikk hun kom til å drive med. Hun gikk på samme skole i Sverige som Robyn - der mottoet blant lærerne var ”Fuck lesing, la oss spille musikk”. Det var her Tove Lo møtte den svenske duoen Icona Pop, og det var her hun begynte å skrive låter for første gang i et rockeband. Kramgode pop-låter er noe som Tove Lo har blitt en ekspert på, og hun har bl.a. skrevet låter for Cher Lloyd, Lea Michele (kjent fra TV-serien Glee) og ikke minst Icona Pop.

Debutalbumet ”Queen of The Clouds” ble gitt ut tidligere i år til gode anmeldelser og fine plasseringer i Skandinavia og i USA. Du har nok hørt låtene hennes på NRK P3. Kanskje du har fått med deg når hun synger om at hun vil være ”High All The Time” fra låten ”Habits”. Låten som handler om hvordan hun prøvde å døyve kjærlighetssorgen etter kjæresten hennes forlot henne for å bli buddhist (helt sant). Den nådde 3. plass på Billboard, noe som er høyeste svenske plassering på over 20 år! Hennes andre singel ”Not on Drugs”, som også har vært listet på radio, tar for seg kjærlighetsrusen.

Tove Lo pakker inn sine ufiltrerte og ofte melankolske tekster i catchy elektroniske format som kan minne om suksessoppskriften til sine landsmenn Robyn, Icona Pop og ikke minst ABBA. Den sammenligningen der er det grunn til å være stolt over.Fredag 30. januar. Billetter i salg fredag 14. november kl. 09.00