Det er duket for skranglete nittitallsrock, et par electropop-kometer, eklektisk progmaskineri og remixferdigheter av en annen verden på Pstereo 2015.

Pstereo går i 2015 inn i sitt niende år som festival, og 1. desember slippes billettene til neste års festival.

Heavy-heltene i Opeth fyller 25 år, og med sitt unike lydbilde har ingen klart å måle seg med våre svenske venner fra Stockholm. Bandet har lenge vært i fortroppen for sjangermiksingen av death metal og akustiske gitarer og 70-tallsrock, og med elleve knallsterke skiver i gitarkassa blir det både eksplosivt og melodiøst på Marinen.

Også på programmet finner vi electrohåpet Emilie Nicolas, som har trollbundet publikum siden første singel ble sluppet. Nå har hun gitt ut debutalbumet «Like I'm A Warrior», som traff rett i kritikere og lytteres hjerter.

Unge Aurora Aksnes trår i samme electrotakt som Nicolas, og med den såre, nydelige poplåta «Awakening» har hun blitt allemannseie. Hun har tatt Norge med storm, og kommer til å trollbinde mang en Pstereo-gjenger.

Produsenten og remix-kongen Matoma har også blitt en stjerne formelig over natta, med sine fantastiske produksjoner og evnen til å gjøre hits til superhits. Med sitt fengende nu-disco og house-preg har karrieren til den Trondheim-baserte musikeren skutt fart allerede ved første singelslipp.

Cymbals Eat Guitars er det første skranglete indiebandet på plakaten, og med sin nittitallsnostalgiske sound og vindskeive uttrykk kan de nevnes i samme åndedrag som heltene Pavement, som begge har en popfinesse utover sitt støypregete uttrykk, skriver festivalen i pressemeldingen.