Piknik i Parken fortsetter sin suksess til neste år som i år og vi kan melde om at festivalen flyttes fra siste helgen i august til siste helgen i juni, 26.-28. juni 2015 i parken ved Vigeland-museet.

Samme sted. Samme fine stemning, bare annen dato.

I år fikk vi besøk av bl.a. John Grant, Susanne Sundfør, Daughter, Lissie, Siri Nilsen, Benjamin Clementine og mange andre.

Nå er de første artistene klare for Piknik i Parken i 2015:

José González (SE)

Det har gått hele syv år siden forrige album, men nå er endelig svenske José González tilbake og klar for å sjarmere publikum nok en gang med sin nydelige skjøre folk-pop.

José fikk sitt store gjennombrudd i 2006 da han spilte inn sin delikate tolkning av "Heartbeats", lånt av sine landsmenn i The Knife. Den hjerteskjærende og folkprega stemningen har vært viktige ingredienser i begge hans tidligere soloalbum, og i Februar legger han endelig til sitt tredje tilskudd i sin akustiske trilogi når han slipper det etterlengtete albumet Vestiges & Claws.

Han har kanskje ikke gitt ut et album på syv år, men du har kanskje fått med deg svenske José González sin musikk for det om. De siste fire årene har han turnert verden rundt med Tobias Winterkorn som frontmann i bandet Junip, og var bl.a. med på å score soundtracket til Ben Stillers film "The Secret Life of Walter Mitty".

De fleste vil allikevel huske ham best for sine mer nedstrippa soloprosjekter og en vending tilbake til det originale må kunne ses på som en gledelig velsignelse. Forvent at José González spicer opp konserten sin med opptil flere coversanger som han får lagt sitt deilige melankolske preg over.

Det er som som soloartist José González skal besøke oss i parken og vi ser veldig frem til nettopp det!WOODS (US)

De er kanskje fra Brooklyn, men man skal allikevel passe seg for å avfeie Woods som et urbant og forutsigbart skjeggeband.

Woods består av erfarne musikere som har jobbet hardt med å videreutvikle den distinkte sounden sin over de siste årene. De har allikevel alltid klart å holde fast i den sjarmerende lofi-ånden de har hatt siden starten, med en vokalist som virker å være disponert med evnen til å kunne skru vakre melodier inn i hukommelsen din.

Man skulle ikke tro at et dette er et band som brukte nesten ti år før de spilte inn sitt første album i et "ekte studio". De konsertvennlige sangene deres har nemlig denne ekspanderende lyden som passer perfekt for en mer tradisjonell innspilling. Men Woods, som startet som det soverom-innspillende soloprosjektet til vokalist Jeremy Earl i 2005, ville teste ut grensene til hjemmeproduksjonen, noe som resulterte i syv kritikerroste album. I 2014 beveget de seg inn i studio første gang og slapp deres åttende: With Light and with Love.

Her har de utvidet den ranglete pysch og folk-lyden sin til å kunne inkludere herlige pop-perler som den glitrende strummelåten "Moving to the left", "Shepherd" med sine hjerteskjærende melodier, og ikke minst den nydelige "Leaves Like Glass".

Det siste albumet har høstet gode anmeldelser og Pitchfork skrev bl.a.: "...they're now allowing themselves to be extremely likable for a larger crowd." Dette lover godt og vi selv er ekstremt fornøyde over å kunne invitere Woods til Piknik i Parken og deres første konsert på norsk jord.