Skral Festival har avslørt nok et navn til festivalens program. Den irske artisten Hozier har det siste året tatt verdens hit-lister med storm og er i øyeblikket den mest spilte artisten på Spotify globalt. Konserten på Skral blir hans første fulle opptreden her til lands og også den eneste festivalen i Norge han vil besøke neste sommer.

– Hozier er virkelig en av årets store nykommere og musikken hans passer festivalens profil helt ypperlig. God låtskriverkunst uten altfor mye staffasje vil aldri gå av moten. Vi er glade for at han endelig får vist seg for et norsk publikum på nettopp festivalen vår, sier Mikal Vassbotn, presseansvarlig i Skral Festival.

Hoziers musikk drar veksler på sjangere som rock, soul og blues – fremført med en kraftfull vokal slik man ofte forbinder med irsk musikk. Det selvtitulerte debutalbumet som kom i september inneholder hele fem singler, deriblant “Take Me to Church” som i disse dager er verdens mest spilte låt. Den er dessuten nominert til Grammy Awards som årets sang og ligger som nummer to på Billboard-lista. Her hjemme innehar låta en tredjeplass på VG-lista denne uken.

Hozier er fjerde artist klar for årets utgave av Skral Festival. Flere store navn vil offentliggjøres innen kort tid.Skral Festival går av stabelen 14. og 15. juli, 2015 på Groos utenfor Grimstad. Fra før av er danske Mew, norske Emilie Nicolas og sudanesiske Sinkane klare for Norges koseligste festival.