«Du fortenar ein som meg» er første singel ut fra Daniel Kvammen sitt kommende debutalbum «Fremad i alle retninga». Låta, som på linje med resten av albumet er produsert av Even Ormestad (Jaga Jazzist, Pow Pow), var den aller siste som ble spilt inn.

- Etter at vi hadde spilt inn 30 låter spurte Even meg om jeg hadde noe mer, og jeg presenterte «Du fortenar ein som meg». Det var i grunn en litt uferdig idé som jeg synes var alt for popa, men Even kicka voldsomt på refrenget. Og plutselig satt vi der med ei låt jeg ikke visste jeg hadde i meg, sier Daniel Kvammen (26).

«Du fortenar ein som meg» er ifølge komponisten og artisten selv en moderne kjærlighetserklæring.

- Tittelen kan kanskje virke utrolig breial ved første øyekast, men om man lytter litt nærmere til teksten, vil man kanskje forhåpentligvis komme frem til at låta stikker litt dypere enn som så. Vi lever i et samfunn hvor alle skal fremstå som tilsynelatende vellykkede, og «du fortenar ein som meg» virker for meg som en virkelig 2014-aktig ting å si. Men dette er først og fremst en låt om to relativt dysfunksjonelle parter i en relasjon, forteller Kvammen.

Låta er allerede listet på NRK P3.Foto: Kaja Bruskeland