Elektronikasukssesen Röyksopp spiller flere norske festivaler i sommer, og mange av dem ble annonsert i dag: Duoen spiller blant annet på Skral Festival, Kongsberg jazzfestival lørdag 4. juli, Jugendfest i Ålesund 21. august, og avslutter Bergenfest 14. juni og Parken 22. august.

Siden Röyksopp ga ut sitt første album Melody AM i 2001, har pilene bare pekt oppover for duoen som mer enn noen andre har vært med på å sette norsk elektronika på det musikalske verdenskartet. Duoen har solgt millioner av plater, mottatt både MTV-awards og Spellemannspriser, og toppet plakaten på flerfoldige festivaler i både Norge og utlandet i løpet av deres 15 år lange karriere, som har vært en utelukkende bragd både kunstnerisk og kommersielt.

De siste årenes samarbeid med Robyn, Lykke Li, Susanne Sundfør og Karin Drejer har tatt Röyksopp til et nytt nivå av popularitet. Ikke mange gikk glipp av fjorårets superhit Do It Again, som var en del av duoens samarbeid med den svenske superstjernen Robyn. Röyksopp har også gjort stor suksess med remixer av blant annet Coldplay og Depeche Mode.

Duoen ga ut hva de omtaler som sitt siste ordinære album i 2014; The Inevitable End, et album som ble belønnet med hele to Spellemannsnominasjoner.

Röyksopp, som består av de to Tromsøværingene Svein Berge og Torbjørn Brundtland, er viden kjent for sine spektakulære livekonserter, spekkfulle av visuelle effekter og laserlys – og det spares heller ikke på kruttet når den norske elektronikaduoen kommer til Kirketorget for å avslutte 2015-utgaven av Kongsberg jazzfestival.

- Dette blir stort! Publikum kan forvente en svært eksklusiv og spektakulær opplevelse, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

I tillegg er det klart at Röyksopp avslutter Bergenfest 2015 søndag 14. juni! Da Röyksopp sist gang spilte i Bergen, på Ekkofestivalen i Røkeriet i 2009, var det syv år siden sist gang de gjorde konsert i sin hjemby. Det vites ikke hvor lenge det blir til neste gang. Du skal altså ha ganske mye is i magen for å la denne festen gå huset ditt forbi.

Når de kommer til Jugendfest fredag 21. august, er det med et stort show som passer perfekt i stadionformat. “Röyksopp holdt en av Jugendfest-historiens aller beste konserter da de for noen år tilbake spilte på Sankten i Ålesund sentrum og vi har i flere år ønsket å få de med i festivalprogrammet igjen”, sier festivalsjef Ante Giskeødegård.(foto: Stian Andersen)