Helt siden 1997 har det ikoniske bandet Death Cab For Cutie blitt hyllet for å være en av indiemusikkens mest fengslende og kreative musikkollektiv. Bandet fra Bellingham i Washington slo for alvor gjennom med det Grammy-nominerte albumet ”PLANS” fra 2005. Albumet solgte til platina i hjemlandet og toppet singlelistene med låtene ”Soul Meets Body” og ”I Will Follow You Into The Dark.” Den siste av de nevnte låtene ble hedret med en Grammy-nominasjon for ”Best Pop Performance By Duo Or Group Vocals,”.

Death Cab For Cutie blir nå ansett som en definerende band for 2000-tallet og indiemusikk verden over. Bandet følgte opp ”PLANS” med ”Narrow Stairs” som toppet albumlistene i USA. Albumet bød på mer ros til bandet og ga de ytterlige Grammy-nominasjoner.
Bandets vokalist, Ben Gibbard, startet Death Cab For Cutie da han spilte inn låtene til albumet ”You Can Play These Songs with Chords”. Demoen ble utgitt på kasett og ble såpass populær at Gibbard valgte å satse på dette prosjektet og rekrutterte seg et fullt band. Låter fra demoen ble spilt inn på nytt av bandet og I 1998 ga Death Cab For Cutie ut sitt første album, “Something About Airplanes”.

Bandet er straks aktuelle med albumet “Kintsugi” - for første gang med Rich Costey (Franz Ferdinand, Muse, Interpol) bak spakene. Tittelen på platastammer fra den japanske kunsten å reparere ødelagt keramikk med edle metaller som gull, sølv,platina og fremhever sprekker heller enn å skjule dem. Deres nye album skal etter planen gis ut 31. Mars.Death Cab For Cutie spiller på Rockefeller lørdag 13. Juni og på Bergenfest søndag 14. Juni.

Billetter til konserten på Rockefeller blir lagt ut for salg fredag 30. Januar, mens billetter til Bergenfest ligger allerede ute for salg.