Bli med til Spydeberg hvor Black Debbath spilte inn sitt sjuende album i Velvet Studio. Her er episode 1:Black Debbath ga ut sitt sjuende album, Universell Riffsynsing, på Duplex Records 23. januar 2015.
Som alle vet har Black Debbath, heretter kalt ‘gutta med lang gitarreim’, satt den politiske og musikalske dagsorden her hjemme, helt siden oppstarten for 16 år siden med evig aktuelle Problemer innad i Høyre (fra debut-albumet Tung, tung politisk rock, som de velfortjent tok en Spellemannpris for).
Den selverklærte femte statsmakt, heretter kalt ‘Black Debbath’, favnet så bredere enn noensinne for to år siden med suksess-singlene Nei til runkesti på Ekeberg og Bytt kjøkkenklut oftere (fra plata Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock; deres største suksess til nå).

Nå er de tilbake i fyr og flamme med et beist av en langspiller. Første singel ut er et samarbeid med Bjørn Eidsvåg på en smektende duett, Pensjonsballade. Plata Universell Riffsynsing inneholder også dagsaktuelle låter som Flytt Munchmuseet til hælvete og Fjern moms på råtten frukt. Black Debbath, heretter kalt ‘samfunnets dobørster’, regner med at anmeldere nok en gang går mann av huse for å få lov til å lovprise mesterverket.