På Bukta 2015 kommer det som kan regnes som et av verdens aller største og viktigste band innenfor den progressive metalsjangeren, nemlig DREAM THEATER. Det amerikanske bandet har en enorm, engasjert og lojal fanskare over hele kloden, og har turnert sammen med band som Deep Purple og Iron Maiden. Ikke nok med det, bandet innehar musikalske ferdigheter helt i verdensklasse og setter både melodi, teknikk og fart i høysetet i alt de gjør. Dream Theater er rett og slett et eneste stort kraftverk med eventyrlige låter, energisk framførelse og fremragende dynamikk!

Suksessplaten «Images and Words» fra 1992 er deres mestselgende album, og blir ansett som en stor milepæl i utviklingen av den progressive metalsjangeren. Platen innehar også bandets aller største hit, signaturlåten «Pull Me Under», som nådde topp 10 på Billboard-lista. Deres nyeste utgivelse kom ut i 2013, og er Dream Theater sitt første selvtitulerte album i bandets 30 år lange karriere. Plata beviser igjen at bandet fortsatt er høyst vitalt og hardtslående.

Dream Theater gjestet Oslo Spektrum i fjor og høstet toppanmeldelser fra et samstemt kritikerkorps. Vi tipper det blir like tøft når de i sommer kommer til Bukta og Tromsø for aller første gang.

Bekreftet til Bukta:
DREAM THEATER (us) - ONKL P & DE FJERNE SLEKTNINGENE - FRU PEDERSEN –
BABY IN VAIN (dk) – HJORTENE (dk) – TORGEIR WALDEMAR