Kristian Matsson, som utvilsomt er bedre kjent under artistnavnet The Tallest Man On Earth, besøker Rockefeller i sommer!

Matsson er 31 år gammel, og har sitt opphavn i svenske Dalarna. Etter utgivelsen av ”Shallow Grave”, som var oppfølgeren til hans debut-EP som rett og slett var oppkalt etter han selv, fikk publikum for alvor bli kjent med den unge artisten da han slo følge med Bon Iver på en omfattende nordamerikansk turné. Hans publikum vokste med stødig takt etter hvert show, og han sjarmerte alle med sin unike tilstedeværelse på scenen.

I 2010 signerte han med amerikanske Dead Oceans og arbeidet med hans andre studioalbum var i gang. ”The Wild Hunt” ble en maktdemonstrasjon fra Matsson, og han fikk understrekt det han kan aller best, nemlig dybden i teksten og nydelig gitarspill. Etter dette kom det enda en EP, ”Sometimes the Blues is Just A Passing Bird”, og The Tallest Man On Earth spilte plutselig for fulle hus i alt fra Australia til New York City og Sør-Afrika til London. Han inntok også festivalscenen, og besøkte blant annet Coachella, Roskilde og Sasquatch.

Tredjeplaten ”There’s No Leaving Now” ble til vinteren 2011 og 2012 i hans hjemmestudio i Dalarna. Albumet fikk kjempekritikker, og han fulgte opp utgivelsen med en lengre turné hvor han bl.a. spilte for et ekstatisk utsolgt Sentrum Scene!

Det har siden vært stille fra den talentfulle svensken, men nå er det endelig bekreftet at fjerdealbumet "Dark Bird Is Home" kommer 12. mai. Førstesingelen "Sagres" er ute nå! Sjekk den ut her.30. juni står han på scenen på Rockefeller i Oslo!

Billetter i salg onsdag 25. februar kl. 10.00.