Med flest stemmer av de nær 8000 publikumsstemmene, var det talentfulle BROEN fra Trondheim/Oslo som stakk av med stipendet på 100 000 kr og publikumsprisen som Årets Forbilde. De fire andre Forbildeprisene på 50 000 kr hver, gikk til stjerneskuddene SLUTFACE, RESIRKULERT, OMVR og MISS TATI. Til sammen var 22 unge og talentfulle artister fra hele Norge nominert, og alle spiller på årets by:Larm som åpnet i Oslo i dag.

- Vi gratulerer de fem flotte forbildene og vinnerne! Vi håper stipendene kan motivere både disse og andre talentfulle artister til å satse videre på musikken. Norsk Tipping ønsker gjennom prisene å bidra til at særlig unge kulturutøvere tør å satse videre på uttrykket sitt, slik at de over en milliard kronene vi hvert år bidrar med til norsk kultur, skaper et bredt og blomstrende kulturliv, sier sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.

- Vinnerne er på hver sin måte forbilder for andre unge talenter, fordi de representerer et allerede høyt musikalsk nivå og er blitt lagt merke til i den beinharde konkurranse om oppmerksomheten på by:Larm. Vi tror vinnerne av Årets forbilder vil være motivatorer i sine lokalsamfunn, sier Magnar Bergo, daglig leder Norsk musikkråd (forvalter av Frifond musikk).

Publikumsvinneren BROEN spiller på Hoffmann Kulturstube (kjelleren under Kulturhuset), torsdag 5. mars kl. 22:30. Se mer informasjon om vinnerne og linker til spilletidspunkter under.

Imponert jury
Juryen som valgte Årets Forbilder besto av representanter fra NRK P3, Norsk Tipping, by:Larm og Norsk musikkråd.

- Juryen er svært imponert over nivået på de 22 nominerte artistene, som ble lansert som Juryens Utvalgte i oktober. Artistene representerer et bredt spekter av sjangrer og det var vanskelig å velge mellom de nominerte. Juryen merker seg med glede at det spirer og gror i musikklivet lokalt i hele dette langstrakte landet, avslutter en fornøyd Magnar Bergo i Norsk musikkråd.

Det er Norsk musikkråd, støtteordningen Frifond musikk og Norsk Tipping som gir ut de fem Forbildeprisene. Frifond er en statlig tilskuddsordning for å bedre de økonomiske rammebetingelsene til lokale lag og grupper, slik at flere barn og unge kan få følge drømmene sine der de bor. Å vinne en Forbildepris skal motivere unge utøvere til å fortsette å satse på musikken, og å være gode rollemodeller for andre som ønsker seg en musikkarriere.Om vinnerne:

BROEN (Oslo/Trondheim) (bilde øverst)
Broen vant den gjeve publikumsprisen og har en helt unik sound som skiller seg ut i mengden. Medlemmene av bandet, tross sin unge alder, har allerede vært med på å utvikle toneangivende band som Ósk, Snøskred, Your Headlights Are On, og den kritikerroste jazztrioen Moskus. Broen leker med sjangrer og presenterer en miks av hip-hop, spoken word, surf og vest-afrikansk rytmikk. Broen skriver om seg selv; «Med samfunnskritiske tekster ønsker bandet å kommentere det samfunnet vi lever i. Bandets første låt "Just like Coco" handler om problemstillinger rundt feminisme, vårt forhold til seksualitet og sjåvinisme. "Peaceful Country" er et stikk mot regjeringens tvetydige forhold til fred».

MISS TATI (Bergen)
Miss Tati startet sin karriere som en back-up sanger, men trår nå frem som Norges nye soulstjerne. Med en miks av amerikansk soul og hip hop kom Miss Tati til finalen i årets Urørt. Tati kommer fra Bergen og har sterke røtter til Angola og Portugal. Hun gir ut sin debutplate i år.

OMVR (Vegårshei / Oslo) (bilde nederst)
I januar ga OMVR ut sin debutsingel "Hold You Back" og ble signet av Universal. Med en tydelig stemme og et personlig sound, er han endelig klar for å vise verden hva han har jobbet med. Omar/OMVR ble kjent for mange da han nådde helt til semifinalen i den første sesongen av The Voice i 2012. Inspirert av Donny Hathaway, Brandy og Stevie Wonder, er OMVR noe så sjeldent som en soulstjerne fra Aust-Agder.

RESIRKULERT (Storfjord Kommune)
Resirkulert er et ungt indieband fra Nord-Norge, nærmere bestemt Oteren i Storfjord kommune. Musikken deres er først og fremst gitarbasert og de er allerede kjent for energiske liveshows og har spilt på både Buktafestivalen og Træna. Resirkulert slipper sin debut-EP våren 2015.

SLUTFACE (Stavanger)
Slutface er fra Stavanger og spiller fuzzpop. Bandmedlemmene er i alderen 18-20 år og sier selv at «i ekte pønkeånd kaller vi oss det motsatte av det vi egentlig står for. Bandnavnet brukes for å få folk til å diskutere fremstillingen av kvinner som objekter, og ikke artister, i musikkindustrien». Slutface var i finalen i årets Urørt. De ga ut sin andre EP i 2014 og fikk terningkast 6 for deres konsert på Øyafestivalens klubbdag i 2014.