Bergenfest melder at lørdagen på Bergenfest er komplett med de britiske kometene Alt-J og den amerikanske kritikerfavoritten Natalie Prass som nye tilskudd:

Leeds-gruppen Alt-J slo igjennom i 2012 med debutalbumet An Awesome Wave. Med låter som Breezeblocks og Fitzpleasure introduserte de seg som et spennende tilskudd til den progressive popscenen. Bandet gikk heller ikke stille i gangene da de i fjor høst lanserte oppfølgerplaten This Is All Yours, som ikke var blygere enn at det skrev seg rett inn på førsteplass på bestselgerlisten i hjemlandet. Q Magazine døpte verket «a celebration of everything but normality», mens Telegraph beskrev det som «a lovely album; inventive, seductive and dazzling».

Etter planen skulle Alt-J spille på Sentrum Scene i februar, men grunnet kolossal interesse ble konserten flyttet til Oslo Spektrum, hvor tusenvis av glade fans fikk være med på å markere den foreløpige avslutningen på bandets Europaturné. I slutten av mars skal kvartetten nok en gang ut på tur – denne gangen blant annet i USA, med festivalstoppesteder som Lollapalooza, Coachella, samt en konsert i legendariske Madison Square Garden. Til sommeren har de valgt å legge turen innom europeiske festivaler som Primavera, Northside, Øya og Bergenfest. Vi er enormt fornøyde.



Den selvtitulerte debutplaten til Natalie Prass har fått velfortjente flotte kritikker. Musikalsk befinner hun seg i et landskap som elegant beveger seg mellom soul, country, folk og pop med flotte arrangementer som inkluderer blåsere og strykere. Natalie Prass kommer fra miljøet rundt det lille plateselskapet Spacebomb på østkysten av USA, som også har fostret kritikerfavoritten Matthew E. White. Sistnevnte kan forøvrig også oppleves på årets utgave av Bergenfest.



Alt-J og Natalie Prass kan begge oppleves på Bergenfest lørdag 13. juni, Både artister spiller også på årets Øyafestival.