Da Emmylou Harris besøkte Norge for første gang i 1977, hadde hun med seg den unge texaneren Rodney Crowell som gitarist og sanger i bandet sitt. Nesten førti år senere er samarbeidet mellom Emmylou Harris og Rodney Crowell fortsatt sentralt i begge de to legendariske artistenes karrierer. I fjor mottok duoen en Grammy for det første albumet de laget sammen. Nå ryktes det at plata får en oppfølger.

”Platas store suksess ført til at Harris & Crowell har gjennomført et stort antall konserter sammen, der anmelderne vekselvis har grepet til adjektiv som «magisk», «perfekt match» og tatt til tårene. Så det er ingen overdrivelse at vi forventer oss en ganske fantastisk opptreden på Oslo fjordfest 15. juli. Dette blir stort!”, sier en fornøyd festivalsjef Runar Eggesvik.

Gjennom årene har det å synge duett med Emmylou Harris blitt den mest ettertraktede blomsten i knapphullet for mange artister, og lista over sangere som har fått virkeliggjort sine drømmer er så lang at den er verdt et eget seminar. Derfor er det usedvanlig mange som gleder seg over at Emmylou Harris nå har blitt tildelt den prestigetunge Polar Music Prize i Sverige, som skal overrekkes av den svenske kongen. Prisen ble stiftet av ABBA-manager-Stig Andersen, og første prisvinner var Norges-aktuelle Paul McCartney.

”Vi er knallfornøyd med de to første headlinerene til Oslo fjordfest. Med D´Angelo og Emmylou Harris har vi fått på plass to verdensstjerner innenfor hver sin sjanger.” avslutter festivalsjefen.

Konserten på Oslo fjordfest er duoens eneste i Norge i 2015.

Foto; Jack Spencer

www.oslofjordfest.no