Musikknyheter har fulgt det britiske indiebandet Circa Waves siden 2013, og bandet har etterhvert bygget seg godt et navn innen bransjen med låter som T-shirt Weather, Get Away og Young Chasers. Sistnevnte deler navn med debutskiva som slippes 30. mars.

I fjor spilte bandet, som startet som enmannsprosjektet til Kieran Shuddall, og etterhvert har blitt utvidet til en kvartett på Øyanatt, og i dag ble de bekreftet til årets Slottsfjell:

Er du glad i The Strokes, The Arctic Monkeys og generelt kjapp, fengende poprock med smart schwung, bør du låne øre til Slottsfjells siste musikalske forelskelse. Circa Waves er fire briter som har laget noe i nærheten av en perfekt radiolåt. Og den er også en perfekt vår-låt. «T-Shirt Weather» (se under) kommer til å følge deg som klister langt inn i sommeren, og bandet er spådd en kjempeviktig rolle i The Soundtrack Of 2015 hjemme i Storbritannia.

Akkurat nå spiller de showcasefestivalen SXSW samtidig som forventningene er skrudd opp til maks for debutalbumet deres, «Young Chasers» som kommer om to små uker. NME kalte dem Liverpools beste nye band, og omtalte samtidig hvordan hvert eneste av hjemlandets selskap slåss om å få gi ut musikken deres. Debutsingelen deres, den doble “Get Away / Good For Me” kom i desember 2013 og ble nesten umiddelbart hyllet som “Hottest Record in the World” av tastemaker DJ Zane Lowe på BBC Radio 1. Siden dengang har øyne og ører vært stilt inn mot Keiran Shuddall, Joe Falconer, Sam Rourke og Sian Plummer.Slottsfjell går av stabelen i Tønsberg 16.-18. juli.