Piknik i Parken setter i dag ytterligere et spennende navn på årets plakat. Album-aktuelle Matthew E. White er lovprist av anmeldere for sin varme blanding av pop-, gospel- soulmusikk med elementer av jazz og rock. Debutalbumet Big Inner høstet blant annet full pott i avisen The Guardian og for et par uker siden kom det geniale oppfølgeralbumet Fresh Blood.

– Matthew E. White lager musikk full av solskinn, nesten som skapt for en piknik. Dette er musikk det er lett å engasjere seg i og å la seg rive med av, sier festivalsjef, Erik Jansen.

Matthew E. White var tidligere medlem av gruppene The Great White Jenkins og Fight the Big Bull, og solodebuterte i 2012. I begynnelsen av mars slapp han oppfølgeralbumet Fresh Blood og på ny høstet han strålende anmeldelser. Whites musikk drar veksler på musikkhistorien og er ifølge ham selv inspirert av blant andre Stevie Wonder, Randy Newman og Marvin Gaye. I tillegg er White sjef for det spennende plateselskapet Spacebomb i hjembyen Richmond, Virginia og han har tidligere samarbeidet med artister som Bon Iver og Sharon Van Etten.Piknik i Parken går av stabelen mellom den 26. og 28. juni i Oslo. Fra før av er Passenger, James Blake, Paolo Nutini, Modest Mouse, Marit Larsen, Stein Torleif Bjella, José González, Kindness og en rekke andre klare for folkefesten i parken ved Vigelandsmuséet.