”Vi var aldri i tvil om at Maarud ville passe fantastisk godt inn sammen med Emmylou Harris og Rodney Crowell på Sukkerbiten i juli. Og alle med et hjerte som banker for spennende popmusikk burde kjenne sin besøkelsestid når Unknown Mortal Orchestra står på scenen 15.juli.”, sier festivalsjef Runar Eggesvik.


Amund Maarud avsluttet nylig sin kritikerroste albumtrilogi med albumet Volt, som innfridde de skyhøye forventningene etter det Spellemannvinnende Electric (2011) og Spellemannominerte Dirt (2012). Med det Dagbladet omtalte som ”rock på hjernen og blues i hjertet”, mottok Maarud strålende anmeldelser for albumet over hele linja, og var ”farlig nær perfeksjon” i følge VG.

I starten av dette tiåret dukket Unkown Mortal Orchestra opp fra intet, og deres svært så kritikerroste og selvtitulerte debut høstet blant annet lovord fra Pitchfork som ga albumet 8.1 av 10. Nå er bandet igjen klar med ny musikk, og tittelsporet fra deres kommende album Multi-Love lover svært godt. Det er med andre ord ingenting som tyder på at de skal miste sin status som et av de aller mest innovative og spennende bandene innen psykedelia-sjangeren.

Oslo fjordfest arrangeres for første gang i Bjørvika 15.-18.juli, og så langt er følgende artister bekreftet:

D´Angelo And The Vanguard (US)

Emmylou Harris & Rodney Crowell (US)

Admiral P

Lemaitre

Amund Maarud

Unknown Mortal Orchestra (NZ/US)
Foto: Øyvind Mo Larsen