Med en forkjærlighet for tekst og den hjerteskjærende kjærlighetssorgen i tradisjonell country, har The Northern Belle fanget oppmerksomheten til Oslos folk-/country-scene.

Det skal litt til for å skille seg ut i floraen av band som vil markere seg innen sjangeren i Norge, men det løser Northern Belle ved å lage låter og tekster du umulig kan overse. Nå når amerikanske Kacey Musgraves har gitt country-sjangeren noen ekstra boots-spark i baken, er Northern Belle akkurat det som skal til for å gi Ida Jenshus litt backing her til lands.

Inspirasjonen henter de fra alle sjangere og verdensdeler, men artister som First Aid Kit og Jenny Lewis, samt gamle travere som Alison Krauss og Townes Van Zandt har betydd mye for lydbildet og låtskrivingen til The Northern Belle.

Det er ikke overraskende country og amerikansk tradisjonsmusikk som er fellesnevneren i musikken til The Northern Belle, men bandleder Stine Andreassen trekker på et videre spekter av mer pop-orienterte inspirasjonskilder i sine låter. Hennes meget utviklede teft for den gode melodien, bidrar til å tydeliggjøre bandet blant den voksende underskogen i det samme sjangerfeltet. Ikke så rart når barndommen og ungdomsårene var fylt med musikk fra Fleetwood Mac, The Beatles og Carole King.

Hun sier om låtene: «Jeg driter meg ut, overtenker alt jeg gjør, føler veldig mye, forelsker meg fort og er blitt mer lik foreldrene mine enn jeg trodde. Låtene blottlegger kjærlighetslivet mitt og det faktum at jeg ikke er perfekt.»

Debutalbumet er produsert av Even Ormestad. Ormestad er kjent fra Jaga Jazzist, og har tidligere produsert blant andre Daniel Kvammen, Jonas Alaska og Thom Hell. Medlemmene i Northern Belle har spilt med artister som Daniel Kvammen, Nico & Vinz, Kaveh, Comet Kid, Kurt Nilsen, Annbjørg Lien og mange flere.
Foto: Marius Nyheim Kristoffersen