Punklegendene Bad Religion har kombinert fengende melodier, kjapp kraftrock og politisk engasjement i over 35 år. Det er et band i storform som kommer til Tøyenparken lørdag 15. august, for å spille i Amfiet. De spilte nettopp på den største scena under den enorme festivalen Coachella i hjemstaten California.

Vi er i ferd med å gå tom for dagsbilletter til lørdagen, men har finregna litt på besøkstalla. For at fans av Bad Religion uten billett skal ha en mulighet til å oppleve bandet på Øya, legger vi ut 200 ekstra dagsbilletter til lørdagen. Blant de andre artistene som spiller på lørdagen er Susanne Sundfør, Thåström, Emilie Nicolas, deLillos, The Julie Ruin, Bendik, Torche, Benjamin Booker, Møster!, Sturgill Simpson, Krakow og Fat White Family. skriver Øya i pressemeldingen.

BAD RELIGION (US)
Bad Religion har i flere tiår miksa sosial bevissthet med noe an den mest fengende punken som er laga. Bandet fra Los Angeles starta helt på tampen av 70-tallet, men det skulle gå omtrent ti år før de ble toneangivende i en ny bølge punkband fra USA. I overgangen mellom 80- og 90-tall ga de ut et knippe album som fortsatt framstår som fantastisk stødige. Deres effektive, rett-i-trynet-låter pyntes med vokalharmonier og popteft. Bandet har tatt flere steg gjennom karrieren, fra bittesmå klubber i California til store festivalscener.

Det kommersielle oppsvinget for det som tidligere var regna som undergrunnsrock, gjorde at de fikk platekontrakt med stort selskap fra midten av 90-tallet. I dag gir de, som i starten, ut skivene sine på Epitaph. Dette svært viktige punkselskapet ble starta av Bad Religion-gitarist Brett Gurewitz og har også hatt bassist Jay Bentley på lønningslista. Gurewitz tok fra 1994 en pause fra bandet, og bestemte seg seinere for å konsentrere seg om låtskriving og studioarbeid, så bandet henta inn Brian Baker (tidligere Minor Threat, Dag Nasty m.m.). Frontmann Greg Graffin har i løpet av karrieren utdanna seg til zoolog, og veksler mellom punkrock og å holde universitetsforelesninger om evolusjon.

I 2013 kom True North, deres beste album i dette årtusenet. For første gang nådde Bad Religion topp 20 på den amerikanske albumlista. Nå er de i gang med forberedelsene til et nytt album, men tar en sommerrunde i Europa før de går i studio. Bad Religion har en voldsom katalog å ta av når de skal på turné. Vi håper selvsagt på en god miks som dekker store deler av karrieren. Bandet har vært i storform de gangene vi har sett dem de siste åra.Vi så Bad Religion på Rockefeller i fjor