Det har de siste årene blitt en finfin tradisjon å starte nasjonaldagsfeiringa kvelden før på Rockefeller med Camp Indie. Her spiller tolv av landets mest fremadstormende band, på Øyafestivalens minifestival for ny norsk musikk. Det blir tre scener, tolv konserter, mye folk, god stemning og tettpakka med musikkmoro. Du får mulighet til å betale det du har lyst til de banda du liker best. Dette blir en helaften uten sammenligning og den beste oppvarmingen til nasjonaldagen. Kom tidlig, bli til seint og opplev norsk pop og rocks herlige hemmeligheter, for en pris du bestemmer helt sjøl. Om du vil være HELT sikker på å komme inn, kan du kjøpe billett på forhånd hos Billettservice. Alle penger som doneres samme kveld, går uavkorta til artistene. Lørdag 16. mai blir vårens fineste musikkfest med masse ny godlyd.

Årets program består av navn som allerede er i ferd med å ta de første viktige trinna opp karrierestigen og spennende musikere som akkurat er på vei ut av startgropa. Stilmessig er variasjonen stor, fra hjerteskjærende americana til deilig indiepop til grovkorna støyrock til brutal metal… og masse mer. I år kan du få med deg alle disse:

HOVEDSCENE
21:00 – Torgeir Waldemar
22:00 – Dig Deeper
23:00 – Frøkedal & Familien
24:00 – The Switch

ANNEX
20:30 – Signal///
21:30 – Sauropod
22:30 – HYMN
23:30 – Warp Riders

LOUNGE
20:30 – The Northern Belle
21:30 – Sgrow
22:30 – Iffy Orbit
23:30 – Hilma Nikolaisen

OM ARTISTENE

DIG DEEPER: Dig Deeper slapp 23. januar albumet How You Spend Your Days på Snertingdal Records og ble umiddelbart listet på P13.  Albumet har blitt hyllet i norsk presse som en utgivelse helt utenom det vanlige, og rost internasjonalt av blant annet Kieron Tyler (Mojo, The Guardian, The Arts Desk).  Bandet solgte ut The Crossroad Club i februar og avslutter Norgesturnéen på Rockefeller 16. mai. Med inspirasjon fra 70- og 80-tallets paisley underground, det psykedeliske California og lyden av fjellene mellom Oslo og Bergen - har bandet fått anmeldere til å nevne alt fra The War On Drugs til Green On Red og Roky Erickson. 


FRØKEDAL & FAMILIEN: FRØKEDAL er det nye prosjektet til Anne Lise med same etternamn. I tillegg til å vere sentral i band som Harrys Gym og I Was A King, har ho spelt cajun og tradisjonell musikk med lokale spelemenn og konspirert med aktørar frå house-/elektronikascenen i Oslo. Desse inntrykka blir oppsummert i eit uttrykk som er like sterkt i kjærleiken til det akustiske som det er svakt for enkle, effektive beats. Frøkedal sin musikk er mørk og melodisk, inspirert av alt frå 60-tals folk via Cocteau Twins til Brian Eno sin minimalistiske pop. Frøkedal reiser aller helst saman med FAMILIEN, der nokre av dei finaste musikarane og folka her til lands er samla.


HYMN: Siden oppstart våren 2013 har Hymn romstert og lusket rundt i Oslos undergrunn som et av fedrelandets få, to-hodete, fire hånds-arbeidende riff beist. Ole Rokseths massive lydvegg fra en rekke seriekoblede amper kombinert med Markus Støles hardtslående dundring gir rettferd til utrykket «mindre er mer». Et lydspor til apokalypsen og en hymne til det uendelige.  MEDITATIVE GARGANTUAN RIFF METAL.


IFFY ORBIT: Gutta i IFFY ORBIT er 19 år gamle og har sine røtter i det florerende Sandvika-miljøet. De har spilt i band sammen i 2 år, og har i løpet av den tiden blitt kåret til Ukas Urørt med debutsingelen, The Fourth Dimension, samt varmet opp for artister som The Wombats, Kid Astray, Einar Stray Orchestra, Coucheron m.m. Bandet spiller sprudlende og delikat indierock, fylt med energiske gitarhooks og lekne synther. Nå jobber de med sin debut-EP.


HILMA NIKOLAISEN: Hilma Nikolaisen er for mange allerede en kjent figur. Så tidlig som sent nittitall frekventerte hun Oslo-klubber som So What! og Elm Street med kultbandene Umbrella og the Loch Ness Mouse. Senere sluttet hun seg til bror Emils Serena-Maneesh, et av norsk musikks mest innflytelsesrike band det siste tiåret. Nå er hun endelig aktuell med eget materiale, med fullt band i ryggen - som artisten Hilma Nikolaisen. Årene i Serena-Maneesh har lekket noe inn i uttrykket: En sans for sonisk variasjon, detalj og rikdom i stemning, med mørkt og lyst balansert opp mot hverandre. Men dette er på hennes premisser. Den unike vokalen og styrken i låtene er hennes egen, og uttrykket er overraskende, velutviklet og ambisiøs popmusikk. 


THE NORTHERN BELLE: Med en forkjærlighet for tekst og den hjerteskjærende kjærlighetssorgen i tradisjonell country, har The Northern Belle fanget oppmerksomheten til Oslos folk-/country-scene. Inspirasjonen henter de fra alle sjangere og verdensdeler, men artister som First Aid Kit og Jenny Lewis, samt gamle travere som Alison Krauss og  Townes Van Zandt har betydd mye for lydbildet og låtskrivingen til The Northern Belle. Det er ikke overraskende country og amerikansk tradisjonsmusikk som er fellesnevneren i musikken til The Northern Belle, men bandleder Stine Andreassen trekker på et videre spekter av mer pop-orienterte inspirasjonskilder i sine låter. Hennes meget utviklede teft for den gode melodien, bidrar til å tydeliggjøre bandet blant den voksende underskogen i det samme sjangerfeltet. Ikke så rart når barndommen og ungdomsårene var fylt med musikk fra Fleetwood Mac, The Beatles og Carole King.


SAUROPOD: Sauropod er en krafttrio vi først ble oppmerksomme på etter en imponerende konsert på Klubbdagen i fjor. Bandet har blitt trukket fram som spesielt spennende av både Thomas Felberg og Svein Terje Torvik i NRK P13. Om man spør trioen sjøl om deres energiske rock, svarer de dette: - Sauropod. Ny forførerisk trio fra Oslo. Vakre, flerstemte melodier i en fuzzete, up-tempo sound. Med like sprikende musikalske assosiasjoner som scenepersonligheter, leverer Sauropod en euforisk eksplosjon som rammer stadig flere!


SGROW: Vokalist Vilde Nupen og elektronikk-musiker Kristoffer Lislegaard utgjør tilsammen duoen Sgrow, og er med sin eksperimentelle elektroniske musikk et nytt og spennende tilskudd til Norges elektronikascene. Sgrows lydunivers skapes av prosesserte gitarer, synther, trommemaskiner, eksperimentelle lydopptak og samples, med Nupens distinkte vokal i sentrum.  I et musikalsk landskap som gjerne blir forbundet med maskinell kulde, klarer Sgrow å spre menneskelig varme. Duoen er ikke redd for å bryte sjangergrenser, og befinner seg et sted mellom popmusikk, klubbmusikk og kunstmusikk, med inspirasjonskilder som Björk, Tim Hecker, Four Tet og Burial. Deres første full-lengdes album, Terrors and Ecstasies, ble gitt ut på plateselskapet NO FOREVERS 9. februar.


SIGNAL///: Signal/// er fire armer og fire bein som produserer eterisk og pulserende støy som får beina i kroppen din til å skrangle . 23. mars slapp Oslo-duoen EPen Echoes via Handmade Records. Dette er bandets første fysiske utgivelse, og ble gitt ut både på vinyl og digitalt. Singelen An Eternal Recurrence, har snurra på både P3, Radio Revolt, og ble A-listet på Radio Nova. Echoes er produsert av Ådne Meisfjord og mikset av Juhani Silvola. I konsertsammenheng varierer Signal/// mellom å være en tohodet-, og mangehodet skapning. Den vanlige besetningen med trommer, synth og gitar har til nå vært utvidet med både trompet, saksofon og bass.


THE SWITCH: The Switch er et popband fra Oslo, som de siste åra har spilt rundt omkring på hovedstadens småklubber. Nå er de klare for å ta steget opp, og møte et større publikum. Den ferske skiva B Is For The Beast har fått meget gode anmeldelser, og gjengen har gjennom flittig arbeid etablert seg som et herlig liveband. Dagens Næringsliv mener bandet lager «norsk undergrunnspop av høy klasse». Den nye skiva kommer litt under et år etter debuten Big If. I 2015 framstår de som et band med teft for både sterke melodier og gode arrangementer.


TORGEIR WALDEMAR: Torgeir Waldemar er en artist av den typen som lager og fremfører musikk som føles litt som en åpenbaring første gang man hører det. Låtene og tekstene setter varige spor etter seg, og komponisten og formidleren selv fremstår som helstøpt og genuin. Hele 2 år etter Torgeir Waldemar gav ut sin første EP (Astma Records, 2012), slapp han det sitt kritikerroste debutalbum 3. Oktober 2014. I ryggen har Torgeir Waldemar Vestkyst Records og TimeOut Agency & Concerts, som deler begeistringen over den flotte mottakelsen hans mørke og herlige blanding av folk og americana har fått over hele landet.


WARP RIDERS: Kompromissløs rock’n’roll full av lidenskap, sjel og glede. Tungt og groovy, med klare bluesreferanser og møkkete lyd, hvor instinkt og følelse er mye viktigere enn intellekt. Warp Riders låter blytungt og grumsete, men spilt av musikere av rang. Bandet er mildt sagt samspilte etter en bråte spillejobber i 2014. Ryktet om bandet har spredd seg i Tyskland, England, Sverige og Danmark. Ikke verst for et band som har sluppet kun en EP. Nå slipper de sin andre EP A Tea Party With Demons. Det låter massivt, blytung og kompromissløst. Gled dere!