Da Sigrun Loe Sparboe solodebuterte med albumet Uten at du vet det høsten 2013, gav Musikknyheter kruttsterke 9/10 på skalaen. Vi skrev blant annet at Loe Sparboe fremsto «som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likevel jordnær måte». I september kommer den unge Harstad-jenta med ny plate, og Vindfang er første singel ut. Dette er en pianodreven, vemodig poplåt i samme gate som tittellåta fra forrige album. Teksten dreier rundt et vanskelig avstandsforhold, og har mye av den samme bittersøte stemningen som gjorde Uten at du vet det så flott.

Sigrun forteller til Musikknyheter at hun i januar 2014, etter å ha bodd mange år i hovedstaden, flyttet hjem til Harstad. Hun forteller videre: – Jeg har aldri følt meg tryggere på hva jeg holder på med enn nå, og det mener jeg høres. Jeg har tatt samarbeidet med produsentene fra Uten at du vet det videre, ettersom jeg synes vi fant noe genuint sammen på førsteplata. Plata som kommer i september vil være et variert album, men på en eller annen måte samtidig mer helhetlig enn Uten at du vet det. Det kommende albumet har ti spor, mens solodebuten hadde fjorten. Jeg strevde åpenbart med å velge bort noe sist, og har nok vært enda mer kritisk nå. Jeg gleder meg veldig til å vise frem det nye albumet, og opplever selv at det er min beste plate til nå.

Før innspillingen av den kommende plata signerte Sigrun Loe Sparboe med plateselskapet Grappa, som fra før av blant annet har Lillebjørn Nilsen, Jan Eggum, Siri Nilsen og Frida Ånnevik i rekkene sine.

Vindfang er tilgjengelig på Spotify, Wimp og iTunes.