Vinyl har de siste årene blitt det desidert viktigste formatet for fysisk musikk. Lp-platen får hjerter til å banke på tvers av generasjoner og har skapt en ny vår for musikkbutikker over hele landet. I takt med formatets popularitet har tilbudet av produkter vokst betraktelig de siste årene.

Round 2 ønsker å etablere seg som det ultimate innenfor reutgivelser av norske klassikere både kjente og obskure, hvorav flere aldri tidligere har vært utgitt på LP. Eller i så små opplag at platesamlere har måttet grave dypt i lommene for å få tak i dem. Vi lisensierer rettigheter, skaffer til veie originalmastere og artwork og i samarbeid med artistene bearbeider vi materialet med ønske om å finne tilbake til den opprinnelige visjon artisten hadde ved utgivelsen. Dette innebærer ofte oppgraderinger av lydkvalitet og artwork, samt at vi gir utgivelsene en historisk kontekst ved å tilby eksklusive liner-notes for hver utgivelse. Vårt mål er å skape produkter med uslåelig lytte og eierglede!

Den pågående vinylrennesansen har skapt et stort marked for historiske utgivelser og reutgivelser over hele verden. Vinylkjøpere verden rundt er på jakt etter det spesielle og «uoppdagede» der de går og blar i platehyllene. Våre utgivelser vil skille seg ut ved et karakteristisk design med en spesialdesignet japan-inspirert «Obi-strip», et papir brettet rundt ca 1/5 av coveret med tydelig informasjon om hva platen inneholder. Vi ønsker å trigge interesse hos folk som ikke kjenner artisten fra før. Dette gir oss mulighet til å ha lett gjenkjennelige og informative produkter (med strekkode), samtidig som det originale artworket bevares. Alle våre utgivelser trykkes på 180-grams vinyl og med cover i beste kvalitet.

Vi håper og tror at våre utgivelser vil skape stor gåsehud-faktor hos platekjøpere i inn og utland. Vi planlegger ca. 4 årlige utgivelser og foreløpig er følgende plater klare for slipp i 2015:

15. mai: Folque – S/T

Legendariske Folque har mye av æren for at den britiske folkrocken av typen Fairport Convention og Steeleye Span fant veien hit til Norge og ble toneangivende på 70-tallet.
Folque ble dannet i 1972 men det skulle ta to år før bandet fant sitt eget uttrykk etter å ha startet som en tradisjonell visegruppe og beveget seg over mot rock. De unike adapsjonene av norske folkemelodier og tradisjonsinstrumenter som dulcimer og hardingfele i møte med rockebandets instrumentering med elgitarer og trommer skapte noe helt unikt som hevet mange øyenbryn da bandet utga sitt debutalbum i 1974. Og i vokalist Lisa Helljesen hadde landet sannelig også fått sin egen Sandy Denny!

Albumet ble spilt inn på 3 dager i Rosenborg Studio med Øystein Sunde som produsent og Thor Andreassen fra Popol Ace på trommer.

Round 2 presenterer «Folque» reutgitt for første gang i moderne tid. Remastret fra de originale båndene og med restaurert coverart. Linernotes er skrevet av blodfan Thor-Rune Haugen.12. Juni: Kåre & The Cavemen – Jet Age (Første gang på vinyl!)

Få norske band de siste 20 årene har nytt same nivå av kritikerros og respekt fra sine kollegaer og publikum som Kåre & The Cavemen. Da de dukka opp som husband på Anne Kat. Hærlands program «Direkte Lykke» på midten av 90-tallet, var det litt som om en ny æra hadde startet i norsk rock. Inspirert av gamle surfefilmsoundtrack, VHS-karate, exotica, easy listening og Surf’s Up-era Beach Boys; i kjølvannet av Quentin Tarantinos enorme suksess med Pulp Fiction kan man si at de traff tidsånden nokså presist med Jet Age i 1997.

Albumet er remastret fra de originale masterne og etter en intens periode med leting i arkiver og inn og utland har vi også klart å gjenskape det ikoniske frontcoveret. Albumet er utvidet med bonussporet «Spiral Slider» som opprinnelig var ment å inkluderes på albumet som kommer på dobbel 180-grams vinyl i ubrettcover med fyldige linernotes av Knut Schreiner og Dag F. Gravem.Høst: Firebeats Inc. – S/T (Første offisielle reutgivelse på vinyl. Dobbel LP med bonusspor)

Round 2 på nett