Artisten Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, og har utgitt musikk i et tiår allerede, på uavhengige labler som Rune Grammofon og Grappa Musikkforlag, og gjennom eget plateselskap siden 2011. Hun er kjent for sine personlige forvandlinger av sanger av blant annet AC/DC, Dolly Parton, Thin Lizzy og ABBA, men også for sine sterke originaler.
10 album så langt - alle har fått svært god mottakelse både internasjonalt og i Norge, og utgivelsene fra 2013 og 2014 i samarbeid med henholdsvis Ensemble neoN og Jenny Hval vant begge Spellemannprisen i Åpen Klasse. Songs Revisited EP følger fjorårets suksess med Jenny Hval ‘Meshes of Voice’, og er utenomjordisk og insisterende musikk for dedikerte lyttere. Susanna er som nevnt kjent både for sine personlige tolkninger, men også for sine originaler, og denne EP’n inneholder begge deler med tre nye cover versjoner og to nye versjoner av Susannas egne låter. Leonard Cohen, Phoneix og Tina Turner blir med dette en del av Susannas etterhvert rikholdige katalog av tolkninger. Skimrende vokal, rullende trommer, Helge Stens bemerkelsesverdige gitar og Susanna i harmonisering med broren Fredrik på refrengene.

“Vi turnérte i USA og Canada i fjor, det er alltid ekstra spennende å reise så langt hjemmefra for å spille konserter, og turene ble en utrolig god samling opplevelser, oss i mellom og med publikum. Å spille live er alltid ekstremt bra for å utvikle musikalsk interaksjon, og konsertene fikk meg til å ville spille inn disse sangene og gi dem ut.Tre nye cover versjoner, og et par nye versjoner av to av mine sanger utgjør denne EP’n, mens jeg fortsatt skriver, og snart går i studio med materiale til et nytt Susanna album.”

“Dette er selvsagt en låt jeg har hørt mange ganger, men det var på Nils Bechs spektakulære releasekonsert på Parkteateret, med klubbkonseptet Indieseksuell etterpå, jeg hørte denne låten igjen. Det var sent og vi var glade, og jeg tror kanskje det var siste låt, vi sang og danset med. Etter det hang låten ved en stund, til jeg satte meg ved pianoet og bare måtte få det ut. Teksten hørte jeg ordentlig for første gang den kvelden på Parkteateret.”Susanna ‘Songs Revisited EP’ utgis 8.mai 2015

Låtliste
1. Who By Fire (Leonard Cohen)
2. Everything Is Everything (Phoenix)
3. Traveling (Susanna)
4. What’s Love Got To Do With It (Tina Turner)
5. Death Hanging (Susanna)

Foto: Anne Valeur