- Piknik i Parken er stolte av å presentere programmet på en av festivalens flotteste scener, nemlig Bymuseet. Som i fjor så fortsetter vi å presentere noen av våre norske favoritter, være de etablerte eller ferske tilskudd til artiststammen. I år har vi gleden av å presentere Vidar Vang, The Northern Belle, Ine Hoem og Phaedra. Disse føyer seg inn på programmet sammen med Anja Elena Viken og Frida Ånnevik, skriver festivalen i pressemeldingen.


Lørdag:

Vidar Vang
Tre år har passert siden Vidar Vangs forrige utgivelse, hyllede «Sidewalk Silhouettes», men mot slutten av august våkner Vang-dyret igjen.
På det nye albumet, som har fått tittelen «Vårres Egen Lille Krig», har han delt produsentstolen med Cato «Salsa Thomassen» og vi gleder oss veldig til å få høre noen smakebiter i Bymuseet under Piknik i Parken.

Phaedra
Bare noen fattige uker før Piknik i Parken, slipper Phaedra sitt andre album på Rune Grammofon. Og som vi gleder oss!
Debuten kom for fire lange år siden og den internasjonale pressen elsket «The Sea». Sammenligningene gikk i retning Vashti Bunyan, Elizabeth Frazer og Nico, men på oppfølgeren « Blackwinged Night» skal Nick Cave og Kate Bush være relevante referansepunkter.
Pausen har vært for lang, men vi gleder oss uansett til å på nytt stifte bekjentskap med Phaedra på Piknik Parken.

Anja Elena Viken
Denne unge jenta fra Fantoft ble en stor snakkis i 2012 da hun på grunnlag av én låt ble bl.a. snappet opp av managermogul Mikal Tellé, booket til by:LARM og listet på P3. Bergensavisen kalte henne for årets beste overraskelse og applauderte hennes ærlige tekster kombinert med fryktelig fengende melodier, mens Aftenposten mente Anja mestret kunsten å balansere mellom å være frekk, morsom og sjarmerende. Produsentvidunderbarnet Matias Tellez (Young Dreams, Sondre Lerche, Razika) var mannen som fikk i oppdrag å produsere det etterlengtede debutalbumet ”Herfra til i morgen” som slapp i 2014 og befestet hennes posisjon som en av de mest spennende nye norske artistene. Bergens Tidene beskrev albumet som ”Et skattekammer av en debut…” og hun ble spellemannsnominert for beste nykommer.
Anja blir ofte beskrevet som en tøff jente, men tøffhet alene er ikke det som gir henne denne spesielle musikalske gjennomslagskraften hun besitter. I alle hennes sanger kan vi også ane en passe dose ærlighet, sårhet og ettertanke. Anja Elena Viken er et unikt norsk talent og det er all grunn til å glede deg til konserten hennes hos oss!


Søndag:
Ine Hoem
Da Ine Hoem albumdebuterte med «Angeville» i slutten av februar førte det til stor begeistring blant anmelderstanden. Dagbladets Øyvind Rønning bød på en femmer på terningen og kalte kuttet «When We Collide» en sterk kandidat til årets beste låt.
Hoem er en eksperimenterende, utforskende musiker med en stemme som gjør at man stopper opp og lytter. Bon Iver, Fleet Foxes og Feist var viktige inspirasjonskilder da «Angerville» ble til og godt er det.
Når det er tid for festival har hun levd med albumet og spilt låtene i snart et halvår. Da er det alltid spennende å se hva status er. Det blir garantert en flott dag på Bymuseet under Piknik i Parken.

The Northern Belle
Det blir ikke festival uten hjerteskjærende country og ingen nye, norske artister gjør dette bedre enn The Northern Belle. Vestkyst Records slapp i fjor syvtommeren «I Know I Love Easily» og siden den gang har formkurven pekt så hissig oppover at hele grafen ser totalt urealistisk ut.
22. mai kommer debuten og den heter praktisk nok akkurat det samme som bandet, «The Northern Belle». Vi venter i spenning på både album og festivalopptreden.
Det blir heller ikke festival uten hardingfele og steel-guiter, men nå kan vi heldigvis sette et kryss i den boksen også.

Frida Ånnevik
Frida Ånnevik ble øyeblikkelig et navn å regne med etter slippet av debutalbumet Synlige Hjerteslag i 2010. Hennes lavmælte pop i et åpent landskap, den unike stemmen og de originale tekstene gjorde suksess hos både kritikerne og et bredt publikum. Albumet ble kåret til årets beste norskspråklige album av NRK P1og havnet på årsbestelister i alt fra Lydverket til Vårt Land, og skaffet Ånnevik Spellemannsnominasjoner både som årets nykommer og i visekategorien. I fjor kom hun endelig med sitt etterlengtende andre album Ville ord , og da måtte den over gjennomsnittlig velartikulerte kvartetten Erlend Ropstad, Lars Vaular, Ole Paus og Stein Torleif Bjella se seg danket ut av denne dama da Spellemannsprisen for beste tekstforfatter skulle deles ut.

Piknik i Parken går av stabelen mellom den 26. og 28. juni i Oslo. Fra før av er Passenger, James Blake, Paolo Nutini, Modest Mouse, Marit Larsen, Matthew E White, Stein Torleif Bjella, José González, Kindness og en rekke andre klare for folkefesten i parken ved Vigelandsmuséet.