Kristian Grostad slipper sin første singel i disse dager. Låten, som har fått navnet Apple Trees and the Sound of Bees kan du høre hos oss allerede nå! Men hvem er Kristian Grostad, egentlig?

Når vi snakker med ham, forteller han oss at han er en tenker. Han tenker mye. På alt og ingenting. På at han er heldig som får uttrykke seg gjennom musikken, for det er jo ingen selvfølge.

Kristian vokste opp i Steinkjer i en familie på seks, hvor det alltid var mye musikk. Dermed startet han sin musikalske reise allerede tidlig i barndommen.

I begynnelsen gikk det nok hardest utover kasseroller og lokk, men etterhvert ble jeg heldigvis mer og mer nysgjerrig på alle de andre ordentlige instrumentene jeg hadde tilgang på - alt fra trommer til munnharpe. Behovet for å skape noe eget ble gradvis sterkere, og da jeg fikk min første gitar mot slutten av tenårene, begynte jeg å skrive egne låter.

Hva ønsker du å formidle?

Jeg ønsker å formidle følelser, både mine egne og andres, gjennom melodiene og tekstene jeg skriver, og la det bli mer enn bare catchy ord og lyder.

Det jeg i størst grad ønsker å formidle med denne singelen her, er takknemlighet over en utrolig fin oppvekst og barndom. Jeg har vært heldig som har fått lov til å vokse opp på et sted som Steinkjer. Hjemme er jo der hvor hjertet er, men det er samtidig også i eplehagen utenfor barndomshjemmet, og det vil det alltid være
, forteller han. Og singelen hører du her:Musikalske preferanser?

Jeg har alltid vært veldig svak for norske menn med stemme og gitar, og er stor fan av Jarle Bernhoft, Øystein Greni og Thomas Dybdahl. Utover det finner jeg også stor inspirasjon i musikken til Bon Iver, Sigur Ros og Coldplay for tiden.

Vil du si noe om egne ambisjoner?

Den store drømmen er helt klart å leve av musikken. Det er en drøm jeg har hatt lenge. Jeg vil ut til alle de forskjellige menneskene der ute, og dele musikken min med så mange som overhodet mulig.

Hva kan vi vente å se av deg i tiden som kommer?

Først skal jeg gjøre en minikonsert på taket av The Thief i Oslo nå den 14. mai, og etter det kan jeg røpe så mye som at det kommer en musikkvideo med premiere om ikke så lenge. Det blir forøvrig min offisielle debut som skuespiller, så det kan være verdt å få med seg. 11. juni skal vi feire denne første singelen med slippfest på John Dee. I tillegg til det som skjer nå, slippes mer musikk fra høsten av.

Du får dra til verdens mest idylliske sted. Hvor drar du?

Jeg tror faktisk jeg ville reist tilbake til min egen barndom på nittitalllet. Tilbake til et enklere liv uten bekymringer. Til sommerdagen i epletreet med lyden av bier og store drømmer.

Foto: Thomas Leikvoll