Brilliance fyller fem år i disse dager, og feirer begivenheten med en musikalsk festaften på Landmark. Begivenheten går av stabelen 16.mai, og fremmøtte vil få oppleve en hel rekke artister, innen flere ulike sjangre.

Vi tok en prat med Ruben Nesse, primus motor i Brilliance, for å få vite mer om selskapet, og om veien som har ført dem der de er i dag.

Det hele begynte som en hobby, jeg spilte selv i band (Jeroan Drive, Simon Says No!) hvor jeg også fungerte som management, booking og label. Lærte mye av dette og kom i kontakt med folk i bransjen. Jeg startet etterhvert et foretak hvor jeg hjalp endel venner i starfasen (Ida Maria, Blood Command, Pony The Pirate). Jeg hadde få ambisjoner om å leve av dette og gjorde det fordi jeg syns det var gøy, noe jeg forsatt gjør.

Da han flyttet til Oslo i 2008, ble han kjent med Tôg-vokalist, Lars Christian Olsen, som drev Brilliance Records på hobbybasis. De to bestemte seg for å slå sammen sine to selskap, og signere helt ferske og uoppdagede artister. Det førte til at de lanserte det nye selskapet Brilliance, i 2010. Dette fungerte da som et 360-selskap, hvor artistene ble signert både på management, booking og label.

$USHI X KOBE er blant artistene du får oppleve på festen:Deres første signering var Social Suicide.

Jeg husker fortsatt den dagen jeg brukte mine sparepenger på å trykke opp deres første 7-tommer vinyl. Dette var starten på en ekstremt spennende ferd: Lars Christian ga seg etter hvert for å fokusere fullt og helt på Tôg, som var vår andre signering. Begge artistene hadde en pangstart og det gikk ikke lang tid før jeg måtte nedprioritere studier for å satse fullt på Brilliance. Jeg hadde etterhvert en stall på 6-8 aktive artister hvor jeg jobbet veldig tett med hver enkelt artist. Dette var svært tidkrevende og risikofylt, så jeg bestemte meg for å legge om virksomheten for å ha flere bein å stå på.

Dermed startet han promoselskapet ON IT og singelklubben Diamond Club som en del av virksomheten. Dette er spennende prosjektet som stadig vokser og utvikler sitt eget potensiale. Fra å jobbe med kun 6-8 norske artister er de plutselig nå involvert med 30-40 artister fra både inn og utland. Og når vi skrive de, er det fordi at man har kunnet og måttet øke bemanningen.

Hage er blant artistene du får oppleve på festen:For to år siden flyttet han tilbake til Bergen for å drive derfra, og for ta mer del i det ekstremt kreative og gode musikkmiljøet byen har. De følger nøye med på utviklingen i musikkbransjen og jobber hele tiden med å tilpasse seg. Brilliance er nå blitt et multiselskap hvor det jobbes prosjektrettet med artister i forhold til profilering og utvikling etter deres behov.

Det gøyeste jeg vet er å signere helt nye artister å være med å bidra til å disse får bein å stå på og kan satse fullt og helt på musikken. Det vi driver mest med om dagen er å finner nye talenter! Selv om vi har drevet på i 5 år føler jeg det er nå det starter.

Og hva tenker du om fortsettelsen?

Hvem vet hva vi gjør om noen år? Kanskje vi starter opp i utlandet? Kanskje vi driver med klær eller starter en bagelbar? Det vil tiden vise. Som vokalisten i mitt gamle hardcoreband en gang sa «Det viktigste er å ha det gøy!». Og gøy er det, indeed!

Til sist en video fra Girl Army, som også spiller på festen!Event og billettinfo