Det er hele åtte år siden forrige studioalbum fra Jean-Michel Jarre. Da ga han ut et album han senere har tatt avstand fra med tittelen Teo & Tea. Albumet var sterkt omdiskutert blant fansen da store deler bestod av patterns tatt direkte fra Rolands synther.

Röyksopp?


I årene etterpå turnerte Jarre konstant og besøkte Norge flere ganger. Da vi snakket med ham etter konserten i Bergen i 2011 hadde han hatt møte med Röyksopp for å diskutere et samarbeid. De siste månedene har artister som Vince Clark og Gary Numan postet bilder av at de jobber i studio med Jarre, noe som ledet til spekulasjoner hva Jarres nye prosjekt skulle gå ut på.

M83


Nå har Jarre offentliggjort at albumet som kommer ut til høsten er et album som vil bestå av "duetter" hvor han samarbeider med andre artister innenfor elektronika. Noen av artistene er folk som som M83, Massive Attack, Tangerine Dream, Gary Numan, Vince Clarke og Gesaffelstein.

To av låtene er allerede utgitt: Conquistador som han gjorde med Gesaffelstein er lagt ut for salg i nettbutikken Beatport og den nye singelen Glory er tilgjengelig både i Itunes og på Spotify.M83 som gjorde stor suksess med singelen Midnight City fra platen Hurry Up We're Dreaming, og som brukte Susanne Sundfør som vokalist på soundtracket til Oblivion, er en livslang Jarre-fan og uttalte i et intervju med meg at han bestemte seg for å bli artist etter å ha sett Jarres konsert fra La Defense på tv i 1990.Vinyl


I tillegg er tre 12" (maxisingler) på god gammeldags vinyl annonsert. Disse vil inneholde låtene Jarre har gjort sammen med Tangerine Dream, Massive Attack og Gesaffelstein og vil utgis i tusen eksemplarer hver 19. juni (platen med Massive Attack er allerede utsolgt).

Utdrag fra låtene kan høres på Jarres side på SoundCloud.

Den komplette artistlisten over de han har samarbeidet med på "duettalbumet" sitt er ikke publisert enda. Om Röyksopp er blant artistene er heller ikke bekreftet.