Det legendariske elektronikabandet med tilnavnet ”Godfathers of Rave”etterlengtet tur tilbake til Teltet i Dødens Dal under UKA-15

90-tallets store elektronika-pionerer kommer tilbake til UKA 7.oktober. The Prodigy besøkte UKA allerede i 1997, hvor de da headlinet festivalen.

“Det ble en kjempesuksess. Dødens dal var utsolgt, og etter konserten spilte de DJ i den nyoppussede Bodegaen. Det var rett og slett en kjempeopplevelse!”

- UKEsjef Torbjørn Krøvel, UKA-97

Få kunne vel unngå å få med seg hitlåter som ”Smack My Bitch Up”, “Firestarter”, ”Out Of Space” og ”Voodoo People”, alle tre nådde førsteplassen på hitlistene i Norge. Bandet spilte i Teltet i Dødens Dal under UKA allerede tilbake i 1997, og sist i Norge i Oslo Spektrum i 2009.

Bandet ble etablert i 1990 i Essex i Storbritannia og de har siden den gang turnert over hele verden og solgt over 25 millioner plater. De er kjent for å eksperimentere, og har vært innom alt fra rave og hardcore techno til alternativ rock og big beat. De har gått inn i historiebøkene som en pioner innen elektronika, og siden oppstarten har mange prøvd å følge i deres musikalske fotspor, dog uten stort hell. Bandet består i dag av Liam Howlett, Keith Flint og Maxim Reality. I 2015 er de tilbake på veien med et splitter nytt album ”The Day Is My Enemy”, og Trondheim vil få et show både nye og gamle fans sent vil glemme.

“Jeg synes det er veldig stas å få dette legendariske bandet tilbake til UKA nesten 20 år etter at de var her sist. De er et stabilt og populært band som leverer kvalitet på alle sine album. Det er imponerende hvordan de klarer å alltid fornye seg og være aktuelle. De er dessuten kjent for å ha et forrykende liveshow, så det blir veldig spennende å se dem i Dødens Dal.”

- Gjertrud Hole Kjøstolfsen, UKEsjef UKA-15


UKA er Norges største kulturfestival, og vil arrangeres for 48. gang 1.- 25. oktober 2015. UKA baserer seg på kun frivillig arbeid fra studentmassen i Trondheim, og i UKA-13 var de hele 1600 UKEfrivillige som stilte opp. UKA har et bredt spekter av arrangement, som spenner seg fra alt fra konserter, forestillinger, kurs og konkurranser.

The Prodigy spiller også i Oslo Spektrum den 31. oktober.