Ingenting er bedre enn en hel dag med gratiskonserter, og førstkommende lørdag er det duket for en musikkfest av de helt sjeldne. På dagtid vil musikkglade bergensere kunne få servert musikk fra Felix, Inside og i bakgårdene til Apollon og Kvarteret.

Festivalen bygger på tradisjonsrike Fete de la Musique, og var først kjent som Musikkens Dag her i Bergen. I fjor, etter 20 år, reiste festivalen seg fra asken, med målsetning om å vise frem det fantastiske musikkmiljøet i byen. Dessuten ville man skape en scene hvor band og musikere kan møtes og oppdage hverandre. Musikkfesten ble en suksess, og i år har man utvidet med nok en scene. Dermed har man fire utendørsscener på dagtid, og to innendørs på kvelden.

Selv om Musikkfest Bergen fortsatt er en liten festival, er den en del av noe stort. Arrangementet har eksistert i 110 steder rundt om i verden. Forskjellen på festivalen i Bergen og andre steder i Norge, er at det her er et privat initiativ. Ellers i Norge har det startet som kommunale initiativ, noe som gjør at festivalen i Bergen er helt avhengig av frivillig arbeid og gode kontakter. Derfor håper Musikkfest Bergen at Bergen kommune og bystyret ser hvilket arbeid som ligger bak, gleden festivalen bringer til de lokale band og musikere, og lar oss få ha vår dag og plass i sentrum.

Festivalen har ikke tradisjon med headlinere, og mener at artister er like viktige. Derfor får de også like stor plass på plakaten. Mange band som spilte i fjor, vender tilbake, samtidig som at man i år fått med mer etablerte og anerkjente musikere som William Hut og Calle Hamre. Dessuten tar fire band turen over fjellet fra øst, for å spille på festivalen.

Som en ekstra gulrot til årets artister, vil to av dem bli tilbudt en spot på årets Utkant-festival. Utkant avholdes siste uken i juli.

Foto: Kristoffer Øen

Programmet